Aktuális

Pintér Sándor jobbkeze vagyok – állította a csaló - Elfogás lett a kamusztori vége

Bors

Létrehozva: 2020.05.06.

Izraelben katona volt, diplomata- repülővel utazik üzletelni, egyébként pedig Pintér belügyminiszter jobbkeze. A cukrász végzettségű, nyelveket sem beszélő férfi történeteiből könyv készült. Nem mesekönyv, jegyzőkönyv.

Forrás: police.hu

Sokan bepróbálkoztak már azzal, hogy Pintér Sándor belügyminiszterre hivatkozzanak, az esetek közös végkifejlete általában bilincs – és semmi mosoly. A háromtagú budapesti csalóbanda sztorija is falhoz állítással végződött, a 45 éves B. Zsoltot, az 50 esztendős K. Árpádot és a 48 éves T. Péter Balázst jelentős kárt okozó csalással gyanúsítja a rendőrség.

Ingatlanbizniszt ígértek a házaspárnak

A BRFK közleménye szerint B. Zsolt – társai közreműködésével – egy ferencvárosi ingatlan adás-vételével kapcsolatban ejtett tévedésbe egy budapesti házaspárt. A cukrász végzettségű férfi elhitette a házaspárral, hogy a rendőrség munkatársa, közvetlen főnöke a belügyminiszter, gyakorlatilag dr. Pintér Sándor jobbkeze, így az ügyintézésben segítségükre tud lenni. Segítő közreműködése fejében a házaspár két hónap alatt több részletben legalább ötmillió forintot adott át neki az állítólagos ügyintézésért.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentését követően B. Zsoltot akkor fogták el a fővárosi nyomozók, amikor egymillió forintot vett át az ingatlan állítólagos átíratásának költségeire.

A nyomozók előállították, majd gyanúsítottként hallgatták ki a bűncselekménnyel összefüggésbe hozható T. Péter Balázst és K. Árpádot is.

Étteremben született meg az ötlet?

A Bors információi szerint a becsapott házaspár még a banda elfogásakor is abban a hiszemben volt, hogy itt valami órási tévedés történt. Az ügyvédnő és éttermet üzemeltető férje nem hitt a fülének, amikor értesült róla, hogy a nekik „segédkezők” kezén kattan a bilincs. A csalás kiagyalója T. Péter Balázs lehetett, aki a házaspár vendéglőjében törzsvendégnek számított.

Ott értesülhetett róla, hogy a pár szeretne megvenni egy ferencvárosi ingatlant, ehhez ajánlotta fel szolgálatait. Az ingatlan egy izraeli befektetői kör tulajdonában állt. T. Péter Balázs rávette B. Zsoltot, hogy segítsen neki a csalásban. A házaspárnak beadták, hogy B. Zsolt egykor katonaként szolgált az izraeli hadseregben, jelenleg pedig Pintér Sándor belügyminiszternek dolgozik, ő a jobbkeze. Diplomatarepülővel utazik majd Izraelbe, hogy nyélbe üsse az ingatlanüzletet.

Rendőrségi akció a pénzátadáskor

Az izraeli út költségeire két hónap alatt közel ötmillió forintot húzott le a banda a házaspártól. Valójában B. Zsolt cukrász végzettségű férfi, négygyermekes apa, aki főállású „anyaként“ igen szerény jövedelemből élt. Gyereknevelési támogatásként havi 28 ezer forintot kapott. Nyelveket sem beszél, még csak útlevéllel sem rendelkezett, és természetesen semmi köze nincs a belügyminiszterhez. Az utolsó milliót arra kérték, hogy az ingatlan megvétele már megtörtént, a pénz az átíráshoz szükséges. Az összeg átvételekor azonban lecsapott a rendőrség.

B. Zsolt beismerő vallomásában elmondta, hogy a bűncselekmény elkövetésére rossz anyagi helyzetét kihasználva T. Péter Balázs vette rá, a házaspártól kapott összegeket neki adta át, akitől alkalmanként készpénzt, illetve kisebb értékű ajándékokat kapott cserébe. A házaspárt tévedésbe ejtő legendákat T. Péter Balázs és K. Árpád találta ki. T. Péter a gyanúsítás ellen panasszal nem élt, a terhére rótt bűncselekményt tagadta, K. Árpád a gyanúsítás ellen panasszal élt, a vallomástételt megtagadta. A gyanúsítottak szabadlábon védekeznek.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27435_resized.jpg?avcount=1714076412
origo.hu

Hazakerülhet Suhajda Szilárd holtteste a Mount Everestről

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158301_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Kerényi Miklós Máté megtörte a csendet: ezért távozik valójában az Operettszínháztól

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158411_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Pentagon-tanácsadó: elkerülhetetlen az ukránok veresége, ezután pedig a szomszédokhoz csatolhatnak területeket

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160470_auto_resized.jpg
ripost.hu

Házasság első látásra: Petra és András újra együtt!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158837_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Ő is lehetne Marco Rossi kezdő csatára az Eb-n, de egy éve csapata sincs

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27427_resized.jpg?avcount=1714076412
origo.hu

Vajna Tímea bikiniben mutatta meg műtéti hegeit

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161124_auto_resized.jpg
travelo.hu

Videó: Ezek a legszebb, kevésbé ismert horvát vízesések, amiket látnod kell!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162188_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Ezt lelkileg nem bírom…” - drámaira fordult a helyzet, meghozta végső döntését a Házasság első látásra párja

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162722_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Most kaptuk: balesetet szenvedett egy utasokkal teli villamos a Krisztina körúton, nagy a baj

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17159413_auto_resized.jpg
borsonline.hu

"Nagyon várjuk haza mind" - Rejtélyes módon veszett nyoma a nyíregyházi családanyának, ezzel a kocsival tűnt el Zsuzsa

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/4H8GEHwcNa4dvFUzCSOoHZ2BNappZ9kvhVqjVouuGi4/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2ExOGMwZTBmNDM4ODQwNjk4NzZiYTk5YzgxNzBhNzQw.jpg
Szívszorító

„Sírva közöltem vele a hírt" – meg vannak számlálva a 14 éves Melissza napjai

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/2vudeWudvFN4VNz1BKE6oQuXwnhIptwHisHvWY4I5hY/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzMyZDczMmIzOWVlYTQzYmQ4ZWNmMmNkMDM2OWExNGJk.jpg
Betegség

„Arra jött be, hogy üvöltök és bőgök” - kitapintott egy csomót, sokkoló diagnózist kapott Piros