Míg a legtöbb cég általában titkolja, hogy hogyan készülnek termékei, az IKEA marketingesei ezt nem így látják. Tudják, hogy szerte a világon számos rajongója van a húsgolyóiknak, amit készen az étterem részen mindig lehet kapni, de jó ideje haza is lehet vinni a fagyasztott változatot. Illetve most ugyebár nem lehet, hiszen a legtöbb IKEA-áruház ideiglenesen zárva tart a világjárvány miatt, épp ezért úgy gondolták, megosztják vásárlóikkal a legendás golyók eddig féltve őrzött receptjét.
Sőt, egy jópofa, az áruház termékeire jellemző „szerelési” útmutatót is adtak IKEA-stílusban a svéd finomság elkészítéséhez.
De lássuk, mi is kell pontosan a svéd húsgolyókhoz:
Húsgolyók:
* 0,5 kg darált marhahús
* 25 dkg darált sertéshús
* 1 fej apróra vágott vöröhagyma
* 1 gerezd zúzott fokhagyma
* 10 dkg zsemlemorzsa
* 1 tojás
* 5 evőkanál tej
* bőséges só, bors
Barna mártás:
* olaj
* 4 dkg vaj
* 4 dkg liszt
* 1,5 dl zöldség alaplé
* 1,5 dl zsíros tejszín
* 1 teáskanál dijoni mustár
* 2 teáskanál szójaszósz
ELKÉSZÍTÉS:
A húsgolyókhoz keverjen mindent össze, formázzon apró golyókat, majd hűtőben két órát pihentesse, ez ugyanis segít megtartani az alakjukat sütés közben is. Egy serpenyőben hevítsen olajat, pirítsa meg a golyók minden oldalát barnára, majd tegye a húsgolyókat hőálló tálba és további 30 percig süsse lefedve 180 fokos sötőben.
A mártáshoz a vajból és a lisztből készítsen világos rántást, adja hozzá a zöldség alaplevet, tejszínt és a többi hozzávalót. Forralja addig, amíg a szósz besűrűsödik.
Tálalja az ételt krumplipürével vagy főtt krumplival!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.