Aktuális

Müller Cecília: 722 felnőttet és 7 koronavírusos gyereket ápolnak jelenleg kórházban

Bors

Létrehozva: 2020.04.16.

Arról is beszélt, hányan vannak jelenleg lélegeztetőgépen.

Forrás: YouTube

Szombathelyen szerdán tömeges szabályszegés történt a kijárási korlátozás kapcsán - számolt be az esetről Kiss Róbert rendőralezredes az operatív törzs csütörtöki sajtótájékoztatóján. Elmondta: egy zöldhulladék-tároló gyulladt ki, ahová autóval érkeztek családok megtekinteni a tűzoltást, méghozzá tömegével. Olyannira sokan jöttek, hogy hazafelé még dugót is okoztak a katasztrófaturisták.

12737 házi karantén van elrendelve jelenleg. A számok csökkenő tendenciát mutatnak. A karantént eddig több mint 200 ezer esetben ellenőrizték.

* * *

Eddig 38 439 laboratóriumi vizsgálatot végeztek el a korábbi hét, illetve a plusz egy újabban kijelölt laboratóriumban - tájékoztatott Müller Cecília országos tisztifőorvos, aki további statisztikai adatokról is beszámolt.

Magyarországon a fertőzöttek 35 százaléka 70 év feletti. Súlyozottan érintettek a 80 év felettiek. A betegek 30 százaléka 50-69 éves, 23 százalék 30-49 éves. A 15-29 éves korosztály 10 százalékot tesz ki, a 14 év alattiak arányszáma 2 százalék. A kórházban ápolt koronavírus fertőzöttek közül 722 felnőtt, 7 pedig gyerek. Jelenleg hatvanan vannak lélegeztetőgépen.

Jelenleg még nincs robbanásszerű megbetegedés hazánkban, ezidáig egyetlen gócot ismerünk - ez a Pesti Úti Idősek Otthona.

11 idősek otthona érintett országos szinten a járványban, két otthon nagy mértékben: a Pesti úti, illetve a Rózsa utcai. Ez utóbbi helyen nyolcvan megbetegedést tartanak számon.

Kérdésre elmondta: vizsgálják, folyamatos volt-e az orvosi ellátás a Pesti Úti Idősek Otthonában.

* * *

A koronavírussal kapcsolatos legfrissebb híreket ide kattintva találja!

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek