Aktuális

Csányi: Le kell számolni az irreális fizetésekkel!

K. B.

Létrehozva: 2020.04.21.

Egyhangúlag választották meg harmadszor is az MLSZ elnökének Csányi Sándort, aki az NB I lehetséges folytatása mellett az irreális fizetésekről és a légiósokról is beszélt.

A járvány miatt először tartott interneten közgyűlést az MLSZ, amelyen eldőlt: újabb öt évig Csányi Sándor lesz az elnök. A szövetséget 2010 óta irányító szakember leszámolna az irreálisan magas focistafizetésekkel.

– A válság alkalmat kell adjon, hogy minden csapat átgondolja a játékospolitikáját. Azt kérem a kluboktól, hogy a sokszor irreális fizetéseket, keretlétszámot, nem ésszerű
költséggazdálkodást számolják fel! – mondta Csányi.

Hozzátette, az NB I-et nézve ötszörös különbségek vannak az átlagfizetések között, ugyanakkor ha megnézzük a helyezéseket, vagy a játék színvonalát, ez messze nem tükröződik a pályán. A Bors rákérdezett, a probléma megoldására bevezetnek-e bérsapkát, ami maximalizálja egy-egy játékos fizetését.

– Tervezzük, hogy a bevételek arányában bértömeget határozunk meg, ez valamilyen szintű korlátot jelent. De tőlem az sem idegen, hogy legyen bérsapka, de ezt csak a klubokkal egyeztetve vezetnénk be.

Csányi elmondta, a magyarokkal lehet népszerűsíteni az NB I-et. Úgy fogalmazott: az, hogy jönnek-mennek a külföldiek, akiknek a nevét sem tudják a nézők, kevés, hogy megteljenek a stadionok.

A vírus miatt félbeszakadt bajnokságról azt mondta, ha június 13-ig nem lehet folytatni, le kell zárni. Ez esetben két forgatókönyv van: nem lesz feljutó és kieső sem, vagy lesz
feljutó és 14 csapatos lesz az NB I. De hozzátette, a kialakult helyzetben az is kérdéses, a következő szezonban egyáltalán mely csapatok tudják vállalni az indulást.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek