Sajnos az élelmiszeriparban a húsok ára növekedett a legnagyobb ütemben az előző évben. A sertéshúsé például húsz százalékkal, ami igencsak jelentősnek számít. A hentesek azonban a Bors érdeklődésére elmondták, hogy azt tapasztalják: még nincs akkora gond, mint amit a számok mutatnak.
A magyarok körében egyértelműen a karaj a favorit, noha egy kilóért 1700–1900 forintot is elkérhetnek. Ennek egyértelmű oka, hogy a rántott hús sosem hiányozhat a vasárnapi asztalról, így még drágábban is hajlandóak megvenni a magyarok.
A Magyar Húsiparosok Szövetségének elnöke, Éder Tamás nem sok jóval kecsegtet. Szerinte a sertéshús további drágulása várható.
– Vélhetően 2020-ban is további árnövekedéssel kell számolni, már ami a sertéshúst illeti. Ennek oka a Kínában tomboló sertéspestis, ami az élősertés árát Magyarországon közel 50 százalékkal megnövelte egy év alatt. Emellett a munkabérek is növekedtek, ahogy az energiaárak is. A kereslet azonban nem csökkent eddig, az emberek a drágulás ellenére is vásárolják a sertéstermékeket – mondja az elnök a Borsnak.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.