Aktuális

10 év alatt nyolc gyermeke született, mégis azt mondja: még többet szeretne

Bors

Létrehozva: 2020.01.23.

Egy évig bírja a mosógép a családban, a bevásárlást pedig mindig két kocsival intézik.

Állandó a gyerekzsivaj abban a családban, ahol már nyolc gyerek rohangál - és a legidősebb is csak tízéves. Azt hinnénk, ilyen körülmények közt a szülők egyetlen dologra vágynak csak: néhanapján egy kis nyugalomra, valamint arra, hogy a gyerkőcök mielőbb kirepüljenek. Az angliai Norfolkban élő Banham-családnak azonban egész más tervei vannak: még két gyerkőc!

A harmincéves Imogen főállású édesanya: hét lányra és egy kisfiúra felügyel 11 hónapostól a tízévesig. Férje, Peter 52, és éjszakai műszakban dolgozik, hogy minél többet segíthessen a népes családnak a hétköznapokon is.

Közzétette: Imogen Banham – 2019. november 23., szombat

“Imádok terhesnek lenni, elfoglaltnak lenni, imádom a zajt, és mindent, ami az anyasággal jár. Egyszer Peter magával vitte az összes gyerekünket. Ki nem állhattam a csendet és a nyugalmat. Nem tudom, mit kezdenék magammal” - magyarázta Imogen a Daily Mailnek, hozzátéve: reméli, hogy 35 éves koráig még két gyermeke születik. Az asszony egyébként 19 évesen esett teherbe - ekkor még csak öt hete ismerték egymást leendő férjével. 

Közzétette: Imogen Banham – 2019. május 17., péntek

Napi négy mosás

De vajon hogy telik a nyolcgyermekes család egy átlagos napja? Imogen 5:30-kor kel. Amíg a gyerekek alszanak, összekészíti a nagyobbak uzsonnás dobozás, valamint reggelit készít, emellett berakja a napi első adag ruhát a mosógépbe. Férje nem sokkal hat után ér haza a munkából - pont időben, hogy legyen ideje segíteni felkelteni a gyerekeket. 

Reggeli után az anya egy kisbusszal elviszi a nagyobbakat az iskolába - míg férje lepihen. 

Közzétette: Imogen Banham – 2020. január 10., péntek

A nappalok nagy részét a mosás és a takarítás teszi ki. Délután 3:30-ra visszahozza a gyerekeket a suliból. Férje is ekkor kel fel, így közösen tudnak segíteni a házikban. A gyerkőcsereg lefektetése Peter dolga, akinek még ezután kezdődik a nap oroszlánrésze: este tízkor elindul dolgozni.

A Banham-családnál egyébként napi négy mosás az átlag, ami azt jelenti, hogy évente kell új mosogépet venniük. Hetente 14 liter tej, 80 zacskó chips, 10 vekni kenyér, 60 pelenka fogy el, egy evésre pedig legalább 30 halrudacskát kell kisütni. Nem csoda, hogy az áruházban mindig két bevásárlókocsit pakolnak tele.

Közzétette: Imogen Banham – 2016. október 19., szerda

“Mindig is szerettem a babákat, és nem tudom elképzelni, hogy leálljak” - magyarázta az édesanya, aki 30 éves korára a maga nyolc gyermekével bőven túlteljesítette az országos átlagot. A brit nők ugyanis - statisztika szerint - 30,3 éves korukban szülik meg első gyermeküket.

“Amikor hazamegyek a kórházból, a szülésznők mindig azt mondják: jövőre találkozunk!”

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek