A köles az egyik legősibb kultúrnövény, gluténmentes, tápanyagban gazdag gabona. Tartalmaz kovasavat, fluort, ként, foszfort, vasat, magnéziumot, káliumot, cinket és B-vitamint. Jótékonyan hat a gyomorra, a lépre, a hasnyálmirigyre és a hangulatra is jó hatással van. Vese- és hólyaggyulladás esetén érdemes rendszeresen enni belőle. Könnyen emészthető, és a magas, vízben oldódó rosttartalma segíti a méregtelenítést. Cukorbetegség esetén mérsékli a szénhidrátok felszívódását. Hasmenés, hányás, emésztési zavar ellen is hatásos. Normalizálja a vérnyomást, megakadályozza és megállítja az érelmeszesedést. Kova-savtartalma miatt a hajat fényessé, a fogakat és a körmöket erőssé teszi. A barnaköles (vadköles) segíti a porcok, porckorongok védelmét, regenerációját, csökkenti az ízületi fájdalmakat és a gyulladást. Sokoldalúan elkészíthető és élettani hatásai miatt érdemes beiktatni az étrendbe.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.