Az európai gyomornak inkább bizarr, sőt, abban sem vagyunk biztosak, hogy a magyar élelmiszerbiztonsági előírásoknak megfelelne, azonban a távol-keleten igen nagy hagyománya van a többször felhasznált alapleveknek a főzés során. Az azonban tény, hogy a rekorder az Otafuku nevű Japán étterem, ahol 1945 óta - azaz lassan háromnegyed évszázada - használják ugyanazt a levet a húsok és a zöldségek kifőzéséhez.
A legendás - több mint 100 éves - tokiói konyha előző alapleve sajnos 1945-ben elveszett (valószínűleg a háborúban), ám azóta folyamatosan használják az újat az oden nevű tipikus japán egytálétel elkészítéséhez. A helyiek azt mondják: pont attól lesz tökéletes az oden, hogy az alapanyagokat a több évtizeden keresztül érlelt lében főzik ki, így az étel alapanyagai hihetetlenül gazdag ízvilágot szívnak magukba, mielőtt tálalják őket.
Az alaplevet minden este átöntik a főzőedényből egy másik tárolóba, hogy az edényt el tudják mosni, majd ezt követően visszaöntik oda és lefedik éjszakára - hűtőbe azonban soha nem teszik - írja az Oddity Central.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.