Aktuális

Újabb beteg gyermek életét vennék el a brit orvosok, az sem érdekli őket, hogy egy külföldi klinikán szeretettel ápolnák

Bors

2019. szeptember 9. hétfő 15:00

Forrás: Facebook

Az ötéves Tafida Raqeebet a londoni Royal kórházban ápolják egyre romló agykárosodással. A kislány egyik pillanatról a másikra lett rosszul, de a szakemberek nem tudják pontosan, mi okozta a visszafordíthatatlan leépülést a gyermeknél. Orvosai most úgy döntöttek, hogy nincs értelme tovább életben tartani a kicsit, hiszen állapota végzetes és visszafordíthatatlan.

A szülők termesztésen nem mondtak még le gyermekükről, és ameddig tudnak, küzdenek érte. Mivel nem voltak hajlandóak aláírni, hogy a kislányt kapcsolják le a gépekről, a kórház szakemberei a legfelsőbb bírósághoz fordultak. Az orvosok arról akarják meggyőzni a londoni bírákat, hogy a gyermek életéért már nem tehetnek semmit, így jobb volna őt a szüleinek is elengedni.

Tafida édesanyja teljesen összetört, amikor megtudta, hogy a gyermeke orvosai bíróságon keresztül akarják elvenni az élet lehetőségét kislányától.

– Ha kisgyermek vagy, a szüleid döntik el, hogy melyik iskolába jársz, milyen ételt eszel, és azt is hogy mit veszel fel. De arról nem dönthetnek, hogy éljél-e – írja a család a kislány megmentésére létrehozott Facebook-oldalon.

A szülők megértették, hogy a kórház a jövőben nem szeretné kezelni gyermeküket, ezért felkerestek egy olaszországi gyermekklinikát, ahol szívesen fogadnák az ötévest. Ahhoz azonban, hogy átszállíthassák oda, a bíróságnak engedélyeznie kell ezt.

Sajnos nem egyedi eset

Nem ők az egyetlen család, akiknek a gyermekük életéről a legfelsőbb bíróság és az orvosok döntenek.

A 23 hónapos Alfie Evans, és szüleinek harca a halálos kórral, és a közönyös hivatalokkal szemben, az utóbbi évek legszívszorítóbb története volt Angliában. A kisfiú életben tartásáért és gyógykezeléséért csatározó szülők megpróbáltatásait milliók figyelték lélegzetvisszafojtva, de hiába ment el az édesapa a katolikus egyházfőig is, Alfie menthetetlen volt.

A gyermeket az Alder Hey gyermekklinikán kezelték, ám két héttel a bekerülése után az orvosok a bírósághoz fordultak, miután nem tudtak rávenni a szülőket, hogy kapcsolják le a kisfiút a gépekről. Az Alder Hey jogi képviselői a szülői jogok felfüggesztését kérték, és engedélyt, hogy a gyermeket lekapcsolhassák a gépekről. Pedig Ferenc pápa közbenjárására egy olaszországi gyermekkórház vállalta, hogy átveszik a kis beteget. A külügyminisztérium még olasz állampolgárságot ajánlott Alfie-nak, ami jogi hátteret biztosított volna az átszállításhoz. A bíróságot azonban semmilyen ellenérv nem hatotta meg, és úgy döntött: Alfie-t hagyni kell meghalni.

2018. április 23-án hétfőn az orvosok lekapcsolták a gyermeket a gépről, sem oxigént, sem tápanyagot nem adtak neki. A gyermek még öt napig élt, végül péntek éjjel megállt a szíve.

Good luck to the family. We are behind you all the way. #SaveTafida #TeamTafida #AVM #braininjury #bloodvesselrupture #5yearold #hope #faith #parentalrights #medicalfreedom #HighCourt

Posted by Save Tafida on Monday, September 9, 2019

Tafida Raqeebet életéről vagy haláláról 2019. szeptember 9-én dönt majd a londoni legfelsőbb bíróság.

További cikkek

Tűz

Halálos áldozata is van a hajnali budapesti kórháztűznek -Fotók

Tűz

Tűz ütött ki a fővárosi Szent Imre kórházban

Ez is érdekelhet

life.hu

Változás: a házorvosok csak a kiemelten veszélyeztetetteknek kérhetnek PCR vizsgálatot, a többieknek antigén tesztet kell végezniük Szlovéniában

metropol.hu

Lehull a lepel, erőszakos is tud lenni II. Erzsébet királynő

origo.hu

Diplomát hamisított magának Bangóné?

mandiner.hu

„Feri, Szaszi és Peti előre megállapodnak az ülések előtt” – cikket közölt a 444.hu az ellenzék belső viszonyairól

sonline.hu

A vadászok kétharmada sajnos csak ember, puskával

origo.hu

Elegánsnak ígérkezik a Google okosórája

nemzetisport.hu

Férfi kosár NB I: győzött a Körmend, a ZTE és a Sopron is

vg.hu

Autóbalesete volt Arnold Schwarzeneggernek

nemzetisport.hu

Kézi Eb: „Hogy mennyi védésem volt!?” – a holland nyerőembernek el kellett kéredzkednie a munkából

metropol.hu

Újabb gyanús Covid-tünet? Sokan panaszkodnak erre megbetegedés után

origo.hu

Meglátta az egyetlen üres helyet a járdán, úgy parkolt le, ahogy csak a legnagyobb profik tudnak

origo.hu

26 évesen meghalt az Oscar-díjas színésznő egyetlen fia, éppen a születésnapján