Csak őrölve segít a szőlőmag

Csak őrölve segít a szőlőmag

mag
PUBLIKÁLÁS: 2019. szeptember 11. 14:15
Bors

A szőlő gyümölcse finom és egészséges, legértékesebb része mégis a szőlőmag, antioxidáns-tartalma az egyik legmagasabb a világon. A szőlőmagból lisztet és olajat készítenek, mindkettő nagyon jó hatással van az emberi szervezetre. A szőlőmag egészben vagy szétrágva nem tudja kifejteni jótékony hatását, összeőrölve a benne rejlő hatóanyagok kiszabadulhatnak, és na­gyobb arányban koncentrálódnak a jótékony összetevői. Rendszeres fogyasztása erősíti az immunrendszert, csökkenti a vérnyomást és a koleszterinszintet. Nagy mennyiségben tartalmaz antioxidáns-hatású, a rák kialakulásának megelőzésére is alkalmas E-vitamint és a sejtek egészséges működéséhez se­gítő linolénsavat. Egyik legfontosabb természetes szer lehet az öregedés elleni küzdelemben, mert védi és erősíti a kötőszövetet. Fogyasztása: javasolt napi adagja: 1 kiskanál (3–5 g). Tehetünk joghurtba, müzlibe, turmixba, italokba. A szőlőmagból magolaj is készül, ami  keringési és érrendszeri problémákra, gyulladásra, a bőr és a haj ápolására javasolt. A bőrre kenve puhává és feszessé teszi azt, a hajat fényessé varázsolja.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.