Színe alapján válasszon spárgát!

Színe alapján válasszon spárgát!

egészség
PUBLIKÁLÁS: 2019. június 03. 12:00
Bors

Elefántcsontfehér, zöld, vagy éppen lilás árnyalatú. Rengetegféle spárga közül válogathatunk a piacon, de melyik mire a legjobb? A növény színétől függően az ízben is van egy kis eltérés. A fehér spárga aromái miatt karakteresebb, ezért főzve és sütve is nagyon finom. A zöld lágyabb zamatú, így akár nyersen is nyugodtan fogyaszthatja, így pedig rengeteg C-vitamint vihet be a szervezetébe. Vásárláskor mindig alaposan vizsgálja meg a növényeket, hogy elég friss-e. Nézze meg a szárak végét, hogy nincs-e berepedezve, túlzottan kiszáradva. 
Meghámozni nem nehéz, ha tudjuk a trükkjét: krumplipucolóval vagy késsel a bimbók alól 2 centivel indítva haladjunk le­felé, a végét pedig törjük le. Ha főzzük, akkor enyhén sós-cukros vizet használjunk. A zöld spárgát egyáltalán nem kell megtisztítani, elég csak alaposan megmosni és letörni az alját. Színtől függetlenül a növénynek még rengeteg jó tulajdonsága van, amiért érdemes fogyasztani. Vízhajtó hatású, jó vértisztító, és széppé varázsolja a bőrt. Ezenkívül csökkenti a vérnyomást is.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.