Aktuális

Meghalt a börtönben az első számú közellenség

Címkék
Szita Bence

B. B.

2019. június 7. péntek 05:00

Hét év raboskodás után, kínok között, a börtönben halt meg Szita Bence gyilkosa, Bogdán József. Bence családja régóta várta ezt a napot, a kisfiú nevelőapja számára a hír elégtétel.

Nem túlzás azt állítani: a 11 éves kisfiút embertelen kegyetlenséggel meggyilkoló férfi a gonoszság megtestesítőjeként első számú közellenségnek számított Magyarországon. Bogdánt már hosszú évek óta kezelték rákkal, legutóbbi, kollégánknak a börtönkórházból adott interjújában még arról is beszélt: maximum három évet ad magának. Ebből azonban alig egy esztendő lett, ugyanis Bogdán tegnap délelőtt távozott az élők sorából.

Sosem ismerte be a rémtettet

A férfi haláláig tagadta, hogy köze lett volna Bence meggyilkolásához, állítása szerint Bence korábbi nevelőanyja, Polcz Erika és egy helyi hajléktalan, Kertész József követte el a rémtettet, őt csupán csalinak használnák, hogy rákenhessék a gyilkosságot.

– Bent vagyok hatodik éve, ha én érintett lennék, akkor nem piszkálnám ezt az ügyet. Már felakasztottam volna magam. De nem vagyok érintett. Én még mindig bízom az igazságszolgáltatásban – mondta tavaly a Borsnak.

Bogdánnal utoljára a Hír Tv Riasztás című műsorának stábja készített interjút, az adás kedden este került képernyőre. Bogdán ekkor is az ártatlanságát hangoztatta és azt mondta: ha meglátná Kertészt, kitépné a torkát. Azt is kijelentette: ügye már a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága előtt van, ha ott is elbukik, felakasztja magát. Nos, erre már nem kerülhetett sor.

Gyöngyi: már nagyon vártam ezt a napot

Ismeretes: Polcz Erikát, Kertészt és Bogdánt is tényleges életfogytig tartó börtönre ítélték. Kertész azóta is rácsok mögött van, Polcz Erika 2017 januárjában halt meg, szintén rákban. Akkor Bence vér szerinti anyja, Szita Szilvia azt mondta a Borsnak: csak azt sajnálja, hogy gyermeke gyilkosa nem szenvedett eleget.

Tegnapi megkeresésünkre Gyöngyi Sándor, Bence nevelőapja sem titkolta örömét.

– Soha nem voltam rosszindulatú ember, senkinek nem kívántam rosszat, főleg nem a halálát. De ki kell mondanom: ezt nagyon vártam – mondta a Borsnak a férfi. – Tudtam, hogy beteg, azt is, hogy nem sok van neki hátra. Régen, amikor az életfogytiglani ítéletet megkapták, az megnyugtató volt, de közel sem elégtétel. Elégtételt először annak a nőnek (Polcz Erika) a halálhíre hallatán éreztem, másodszorra pedig most. Valóságos gyógyír ez, ami többet ér, mint egy kemoterápiás kezelés – szögezte le a megtört apa.

Túl akarja élni Kertészt is

Gyöngyi Sándor maga is harcol a rákkal, kezelésekre is járt, szerencsére már jobban van.

– Nem múlik el úgy nap, hogy ne gondolnék Bencusra. Tettem egy ígéretet: Bence mindegyik gyilkosát túl akarom élni. Ezért küzdök a betegséggel – jelentette ki a férfi.

Az egész országot megrázta, amikor 2012. november 3-án megtalálták a 11 éves gyönyörű, életvidám kisfiú, Szita Bence holttestét. A gyermek eltűnését pár nappal korábban jelentette be nevelőapja, Sándor, aki akkor még nem sejtette, hogy akkori élettársa, Polcz Erika áll a háttérben. Polcz már korábban kitervelte, hogy eltünteti a kisfiút, ugyanis féltékeny volt arra, hogy Sándor jobban szerette Bencét, mint őt. Kiderült, hogy az elvetemült trió horrorfilmbe illő módon vég- zett Bencével: ásóval, késsel, cigicsikkekkel megsebezték, majd élve eltemették őt.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Sárba tiporta a prémium konkurenciát az iPhone

origo.hu

Csuti elárulta, hogy túltette-e magát Kulcsár Edinán - videó

metropol.hu

Demcsák Zsuzsa nevelt fia kiborult, futva menekültek a bérlői a lakásából

hirtv.hu

Alaposan kiszúrt Baranyi Krisztina Kálmán Olga férjével

metropol.hu

„Egy jó Klári mindent megbocsát” – Korda György szerint feleségén múlott 42 éves házasságuk

hirtv.hu

Nyomozás: Emberi maradványokra bukkant Berki léleklátója

vg.hu

Betilthatják az abortuszt az USA államainak felében! Rengeteg a tüntetés!

astronet.hu

A hétvége horoszkópja: karmikus találkozásokat és mély érzéseket jeleznek a bolygók

origo.hu

Gyógyszerkészítmény az emésztési zavarok ellen (x)

mindmegette.hu

3 recept GYOZA gombóccal, ami azonnal a család kedvence lesz (x)

borsonline.hu

Édesapja takaróját ölelve találta holtan 3 éves kislányát az édesanya

origo.hu

Horvátország tele van természettel…(x)

További cikkek

Tragédia

Kilenc hónap alatt vitte el a ritka betegség az újszülött kislányt: „Mosolygott, bármin is ment keresztül”

Időjárás

Brutális ami jön: Berobban a kánikula a hétvégén, akár 35 fok is fok is lehet