Aktuális

Meghalt a börtönben az első számú közellenség

Címkék
Szita Bence

B. B.

2019. június 7. péntek 05:00

Hét év raboskodás után, kínok között, a börtönben halt meg Szita Bence gyilkosa, Bogdán József. Bence családja régóta várta ezt a napot, a kisfiú nevelőapja számára a hír elégtétel.

Nem túlzás azt állítani: a 11 éves kisfiút embertelen kegyetlenséggel meggyilkoló férfi a gonoszság megtestesítőjeként első számú közellenségnek számított Magyarországon. Bogdánt már hosszú évek óta kezelték rákkal, legutóbbi, kollégánknak a börtönkórházból adott interjújában még arról is beszélt: maximum három évet ad magának. Ebből azonban alig egy esztendő lett, ugyanis Bogdán tegnap délelőtt távozott az élők sorából.

Sosem ismerte be a rémtettet

A férfi haláláig tagadta, hogy köze lett volna Bence meggyilkolásához, állítása szerint Bence korábbi nevelőanyja, Polcz Erika és egy helyi hajléktalan, Kertész József követte el a rémtettet, őt csupán csalinak használnák, hogy rákenhessék a gyilkosságot.

– Bent vagyok hatodik éve, ha én érintett lennék, akkor nem piszkálnám ezt az ügyet. Már felakasztottam volna magam. De nem vagyok érintett. Én még mindig bízom az igazságszolgáltatásban – mondta tavaly a Borsnak.

Bogdánnal utoljára a Hír Tv Riasztás című műsorának stábja készített interjút, az adás kedden este került képernyőre. Bogdán ekkor is az ártatlanságát hangoztatta és azt mondta: ha meglátná Kertészt, kitépné a torkát. Azt is kijelentette: ügye már a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága előtt van, ha ott is elbukik, felakasztja magát. Nos, erre már nem kerülhetett sor.

Gyöngyi: már nagyon vártam ezt a napot

Ismeretes: Polcz Erikát, Kertészt és Bogdánt is tényleges életfogytig tartó börtönre ítélték. Kertész azóta is rácsok mögött van, Polcz Erika 2017 januárjában halt meg, szintén rákban. Akkor Bence vér szerinti anyja, Szita Szilvia azt mondta a Borsnak: csak azt sajnálja, hogy gyermeke gyilkosa nem szenvedett eleget.

Tegnapi megkeresésünkre Gyöngyi Sándor, Bence nevelőapja sem titkolta örömét.

– Soha nem voltam rosszindulatú ember, senkinek nem kívántam rosszat, főleg nem a halálát. De ki kell mondanom: ezt nagyon vártam – mondta a Borsnak a férfi. – Tudtam, hogy beteg, azt is, hogy nem sok van neki hátra. Régen, amikor az életfogytiglani ítéletet megkapták, az megnyugtató volt, de közel sem elégtétel. Elégtételt először annak a nőnek (Polcz Erika) a halálhíre hallatán éreztem, másodszorra pedig most. Valóságos gyógyír ez, ami többet ér, mint egy kemoterápiás kezelés – szögezte le a megtört apa.

Túl akarja élni Kertészt is

Gyöngyi Sándor maga is harcol a rákkal, kezelésekre is járt, szerencsére már jobban van.

– Nem múlik el úgy nap, hogy ne gondolnék Bencusra. Tettem egy ígéretet: Bence mindegyik gyilkosát túl akarom élni. Ezért küzdök a betegséggel – jelentette ki a férfi.

Az egész országot megrázta, amikor 2012. november 3-án megtalálták a 11 éves gyönyörű, életvidám kisfiú, Szita Bence holttestét. A gyermek eltűnését pár nappal korábban jelentette be nevelőapja, Sándor, aki akkor még nem sejtette, hogy akkori élettársa, Polcz Erika áll a háttérben. Polcz már korábban kitervelte, hogy eltünteti a kisfiút, ugyanis féltékeny volt arra, hogy Sándor jobban szerette Bencét, mint őt. Kiderült, hogy az elvetemült trió horrorfilmbe illő módon vég- zett Bencével: ásóval, késsel, cigicsikkekkel megsebezték, majd élve eltemették őt.

További cikkek

Karambol

Súlyos baleset történt, azonnal indultak a rendőrök és a tűzoltók a XVIII. kerületbe

Sértés

Márki-Zay Péter szerint a Fidesz támogatói fogyatékosak

Ez is érdekelhet

mandiner.hu

Elkezdődött a pozícióosztogatás: Hadházy maga jelentette be, hogy miniszter lesz, ha győz a baloldal

borsonline.hu

A baloldal ámokfutásra készül az egészségügyben: a kisebb kórházakat az egész országban be akarják zárni

mandiner.hu

Bloomberg: Orbán a romákat is célba vette

kisalfold.hu

Kívülről meg sem mondanánk, micsoda otthon lapul itt!

origo.hu

Világít a koronavírus a szájmaszkba tehető betéten

nemzetisport.hu

Légiósok: Holman Dávid ismét azt csinálhatja, amit imád – futballozhat

vg.hu

Jövő nyáron már nem kuna kell a horvátországi nyaraláshoz

nemzetisport.hu

Everton: már Angliába utazott, napokon belül kinevezhetik az új menedzsert

nemzetisport.hu

Ligue 1: Sergio Ramos első gólja, Lionel Messi visszatért

origo.hu

Amerikainak gondolt kolbásszal küzdött a vendégekért a Kádár-diktatúra furcsa gyorsétterme, a City Grill

origo.hu

Megőrülnek a cicáért, mert pont úgy néz ki, mint Csizmás Kandúr