Ön mikor mossa meg a halat?

Ön mikor mossa meg a halat?

hal
PUBLIKÁLÁS: 2019. május 25. 16:30
Bors

Vannak olyan élelmiszerek, amelyeket sokan rosszul mosnak meg. Ilyen például a rizs és a hal. Előbbit a szakértők szerint főzés előtt 3–4-szer meg kell mosni a szemeken lévő keményítő miatt. Emiatt az anyag miatt tapadnak össze a szemek és tűnnek kevésbé gusztusosnak. 
A nyers halat viszont sokan megmossák, pedig azt csak akkor kell, ha kezeletlenül szeretné megenni. A magas hőmérséklet ugyanis megöli a baktériumokat. 

A káposztaféléket pedig túl hanyagul kezelik. Ha pirosat vagy fejeset főz, akkor a felsô rétegeket távolítsa el. Ezután egy tálba engedjen vizet, öntsön bele egy kis ecetet, majd áztassa néhány percig benne a káposztát, hogy 

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.