Virágzik már a pongyolapitypang, avagy gyermekláncfű. Rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, szuper méregtelenítő, vértisztító és vizelethajtó, serkenti a máj, a vese működését. A növény minden része gyógyhatású, a sárga virágokból főzött szirup is tartalmazza a hatóanyagait.
Ez a nagyon finom, sűrű szirup a pitypangméz, aminek igazából semmi köze a mézhez és a méhekhez. Csurgathatjuk teába, vajas kenyérre, kalácsra, rakhatjuk süteménybe. A virágot járművektől mentes helyről, délelőtti napsütésben szedjük, ilyenkor a legnagyobb a virágportartalma, így lesz a legfinomabb a szirup. Rázzuk meg a virágokat, és egy órára terítsük szét tiszta papírra, hogy a bogárkák kimászhassanak belőlük. Ne mossuk meg!
Két marék virághoz 1 liter víz, 1 kis citrom és 1 kiló cukor kell. Feltesszük a virágot főni hideg vízben. Amikor forrni kezd, levesszük a tűzről, és egy éjszakára állni hagyjuk. Másnap leszűrjük a levét. A kezünkkel jól nyomkodjuk ki a virágokból is a nedvességet! Hozzáadjuk a citromot (karikára vágva) és a cukrot. Fedő nélkül kis lángon melegítjük (ne forrjon!), és elkezdjük besűríteni. Ez akár két óráig is eltarthat. Időnként vegyünk ki egy kiskanállal, hogy kihűtve ellenőrizhessük az állagát.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.