Kapros lazacleves spárgával
Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: * * *
Hozzávalók (4 adag): 40 dkg pácolt, füstölt lazac * 50 dkg zöld spárga * 1 csomag kapor * 1 fej vöröshagyma * só, fehér bors * 20 dkg zsíros tejföl * 1 ek liszt * 1 ek vaj * 1,5 liter zöldség alaplé
Elkészítés: A vajat egy lábosban felolvasztjuk. Megdinszteljük benne az apróra vágott hagymát. Ezt követően beletesszük a megtisztított, feldarabolt spárgát, megsózzuk és kis lángon, fedő alatt addig pároljuk, míg a spárga levet enged. Akkor felengedjük az alaplével, és puhára főzzük. Hozzákeverjük a tejfölt, a fehér borsot, és a kockára vágott lazaccal együtt újra felfőzzük. Apróra vágott, friss kaporral tálaljuk.
TIPP: a spárgasípokat tegyük félre, és a főzési idő végén adjuk hozzá.
Házi halkrokett spárgával és sült krumplival
Elkészítés: 40 perc
Nehézség: * * *
Hozzávalók (4 adag): 60 dkg harcsafilé * 1 csokor zöld spárga (50 dkg) * 40 dkg krumpli * 1 tojás * 1 tk só * 1 kk fehér bors * 5 dkg vaj * 1 citrom leve
Elkészítés: A harcsafilét ledaráljuk, majd a tojással, sóval és a fehér- borssal összekeverjük. Pogácsákat formázunk belőle, és 25 g vajon, mindkét oldalon pirosra sütjük. A spárgát sós vízben 5 percig főzzük, majd 25 dkg olvasztott vajon körbesütjük, és citromlével meglocsoljuk. A krumplit meghámozzuk, hasábokra vágjuk, és olajban ropogósra sütjük. Együtt tálaljuk.
Epres túrótorta sütés nélkül
Elkészítés: 25 perc + hűtés
Nehézség: * *
Hozzávalók (12 szelet): 20 dkg zabpelyhes keksz * 15 dkg vaj * 5 dkg darált mogyoró * 1 ek rum
A túrókrémhez: 50 dkg félzsíros tehéntúró * 30 dkg mascarpone * 15 dkg porcukor * 1,5 dl tejszín * 1 tk vaníliakivonat
A tetejére: 10 dkg eper * 4 ek eperlekvár
Elkészítés: A kekszet és a mogyorót ledaráljuk, hozzáöntjük a rumot, majd összekeverjük az olvasztott vajjal. Egy 23 centis tortaforma aljába belenyomkodjuk, és a hűtőbe tesszük egy órára. A túrót simára keverjük a mascarpónéval és a porcukorral. A tejszínből kemény habot verünk és a túróhoz keverjük. A kekszalapra simítjuk, és további 6 órára a hűtőbe tesszük, míg megszilárdul. Tálalás előtt eperszemekkel díszítjük, és bevonjuk az eperlekvárral.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.