Aktuális

Öt gyermek életét mentette meg halálával a tízéves kislány

Bors

Létrehozva: 2019.03.15.

<p>Szülei örökre hálásak lesznek a nővérkének, aki mindvégig fogta a kislány kezét az utolsó operáció alatt.</p>

Forrás: JustGiving

Tragikusan rövid élet adatott meg egy brit kislánynak - szülei gyászába mégis vegyül némi keserű öröm is, lányuk ugyanis öt másik gyermek életét menthette meg, öt másik családnak adhatta meg azt a reményt, amit ők nem kaptak meg. Hányan mondhatják el ezt magukról?

A kis Ella Thatcher az angliai Hurstpierpointban nőtt fel. Már kiskorától kezdve egy igen súlyos betegségben, az úgynevezett dravet-szindrómában szenvedett, mely miatt folyamatos epilepsziás rohamok gyötörték. Eleinte 50-55 rohama volt havonta, a tüneteket azonban végül az orvosoknak sikerült visszaszorítani félévenkénti egy rohamra. Szülei abban reménykedtek, minden rendben lesz - ezért is érte őket váratlanul, amikor az egyik, szinte a semmiből jött roham után a kislány kórházba került. Az intézményben az orvosok már csak az agyhalál beálltát tudták megállapítani.

“Az volt a legnehezebb pillanat, amikor Ellát agyhalottnak nyilvánította a két orvos. Azt kértük, lehessünk bent mi is a szobában, amikor lekapcsolják a gépekről, hogy megnézzék, lélegzik-e magától. Fogtuk a kezét, és könyörögtünk, hogy pislogjon, vagy csináljon valamit - de nem történt semmi” - emlékezett vissza a Mirrornak a tízéves kislány édesanyja, Anna.

A szülők első gondolata, amikor felocsúdtak a gyász okozta sokkból, az volt, hogy Ella szerveit felajánlják másoknak. Végül a lányka szívét, tüdejét, máját, hasnyálmirigyét és veséit vették ki és adták öt súlyosan beteg gyermeknek.

A szülők alighanem örökké hálásak lesznek annak a nővérnek, aki megígérte, végig ott lesz a kislány mellett az utolsó műtéten, és fogni fogja a kezét. “Amikor visszahozták a műtőből, egy csodás kis takaróval volt letakarva egész a válláig. Nem láttad a sebeket, ahogy összevarrták. Békésnek tűnt, mint aki csak alszik” - mesélte a brit lapnak az édesanya, kiemelve, mekkora tisztelettel bánt a kórház teljes személyzete a kislányával.

“Amikor rájöttünk, hogy Ela nincs többé, nem akartuk, hogy bárki másnak is át kelljen élnie azt, amit nekünk. Ella miatt öt családnak nem kell a temetést terveznie.”

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek