Aktuális

Kettős gyilkosság Mendén: Életfogytot kértek rá azután hazaengedték

B. B.

Létrehozva: 2019.02.08.

Tamás pénteken reggel még úgy hitte, halála napjáig börtönben fog ülni, délután pedig már otthon volt.

Forrás: Csányi Kriszta

Vajon a gyilkost engedte el a bíróság, vagy az igazi tettes elő sem került? A mendei vérfürdő ügyében pénteken született felmentő ítélet égető kérdéseket hagyott maga után.

Senki sem számított arra a drámára, amelynek február 8-án szemtanúja lehetett a tárgyalóterem közönsége. A 24 éves Cs. Tamás rabláncon, magába zuhanva érkezett a sorsdöntő tárgyalásra, a férfira életfogytiglani börtönbüntetést kért az ügyészség a mendei kettős gyilkosság elkövetése miatt.

A vád szerint 2015 októberében be­osont egy idős nyugdíjas házaspár, H. István és Erzsike házába, ahol először a férjjel, majd az asszonnyal is végzett, mindkettőjüket kegyetlenül összeverte és leszúrta. Társa, T. Csaba addig kint őrködött. Hónapokkal később, egy tanúvallomás alapján kapták el a duót, Tamás azóta előzetes letartóztatásban várt sorsa alakulására.

Tegnap, a Budapest Környéki Törvényszéken az utolsó szó jogán mindkét férfi ártatlanságát hangoztatta, a feleségével érkező Csaba a szünetben a Borsnak azt mondta, számít a felmentésre.

– Semmi közöm ehhez az ügyhöz, nevetséges lenne, ha elítélnének egy olyan bűnért, amelyet sosem követtem el – mondta határozottan.

Lélegzetvisszafojtva vártak az ítéletre, a bíró végül mindkettőjüket felmentette. Tamás szinte összerogyott a sokktól, majd sírva fakadt örömében, míg Csaba családtagjai szintén zokogásban törtek ki a megkönnyebbüléstől.

– Ezek nem azok a bizonyítékok, amelyeknek bizonyító ereje lenne, és bűnösséget lehet rájuk alapozni – indokolt a tanácsvezető, aki azt is kiemelte, hogy a terhelő vallomást tévő tanúkat szavahihetetlennek tekintették.

– Elképesztően boldog vagyok, szinte el sem hiszem, az egekben van a vérnyomásom – mondta Tamás az ítélet után a Borsnak. Tamás családja nem jött el, de hozzájuk vezet az első útja. – Azonnal hívom édesapám és a húgom, aztán hozzájuk megyek – nyilatkozta, majd úgy, ahogy volt, kabát nélkül sietett el a bíróságról. Azt még hozzátette: jogi lépéseket tervez az őt gyanúba keverő tanúk ellen.

Az ítélet nem jogerős, így Cs. Tamás és T. Csaba még nem lélegezhet fel végleg, következik a másodfok.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek