Aktuális

Lapockájából kapta új arcát a nő - Sokkoló fotókkal örökítette meg gyógyulását

Bors

Létrehozva: 2018.12.30.

<p>Életmentő műtétjéről és az utána következő hosszas felépüléséről készített fényképes beszámolót egy angol nő.</p>

Forrás: Facebook

Jen Taylor felső állkapcsában a múlt évben fedeztek fel egy daganatot és hét hónapnyi, embert próbáló kemoterápia, valamint egy 16, és egy 10 órás operáció után újra megpróbálkozhat a normális élettel. A 30 éves nőnek utolsó műtéte után újra kellett tanulnia enni, inni és beszélni is, de örül annak, hogy életben van és sikerült túlélnie a kezelések sorozatát.

– Nem volt semmilyen fájdalmam, csak azt éreztem, hogy valami van az arcomban. Az orrom és a fogaim között az állkapcsom felett volt egy duzzanat, ami pattanásnak túl nagy volt. A fogorvosom azt hitte, csak egy tályog, de én sejtettem, hogy másról van szó – meséli a Daily Mailnek Taylor, akiről aztán a kórházban azonnal megállapították, hogy a rák egyik ritka fajtájában, szarkómában szenved.

Az első kórházi vizsgálatok után két héttel, azaz már 2017 augusztusának elején intenzív kemoterápiában részesült, és a kezeléseket márciusban egy 16 órás operáció zárta. Ennek során az orvoscsapat eltávolította a daganatot, ami már a koponyájáig és arccsontjáig terjedt, így rengeteg szövetet és az arccsontjából egy jó darabot is ki kellett vágniuk. Taylor az új arcát a lapockájából és a háta izmaiból kapta meg.

– Az állkapcsom felső részének nagyját kivágták, ahogy a szemgödröm alját is és egy lyukat fúrtak a szájpadlásomon. Hihetetlen volt, hogy ennyi csontot eltávolítottak, de a jobb lapockámból kivágott darabot egyszerűen beültették az arcomba – számolt be a nem mindennapi operációról a nő.

Az orvosok szerint az összes daganatos részt sikerült eltávolítaniuk, ám a műtét után öt nappal súlyos komplikációk léptek fel, ugyanis Taylor arcának egy része kezdett elhalni. Ezután egy újabb, 10 órás, ezúttal életmentő beavatkozás következett, amiben egyik vénáját a lábáról a fejébe ültették át. Bár a műtétekben a nő a felső fogaiból hatot kivéve mindet elveszítette, és az arca is borzasztóan feldagadt, de már kezd hozzászokni új külsejéhez.

– Egyre jobb és jobb lesz, de még mindig furcsán nézek ki és a beszéd is nehezen megy. Minden bizonnyal szükség lesz még a jövőben további beavatkozásokra, és remélem a fogazatom valahogy újjá lehet még építeni. Bár hihetetlenül szerencsés vagyok, ha a tükörbe nézek, mindig emlékezni fogok arra, hogy rákos voltam – mondta Taylor, aki gyógyulásának minden egyes napján készített magáról egy fotót, hogy lássa, nem egy helyben topog, hanem igenis napról-napra javul állapota.

Az elmúlt 13 hónapban a nő hatalmas utat tett meg és reményei szerint hamarosan ismét munkába is állhat.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek