Aktuális

Gyilkossággal vádolták a rendezőt, miután kijöttek a moziból - a filmtörténelem legbotrányosabb jelenetei - 18+

Bors

Létrehozva: 2018.12.08.

Bizarr művészet - ezt a címet viseli sorozatunk, melyben világhírű alkotók megdöbbentő, megbotránkoztató, sokszor sötét titkairól rántjuk le a leplet. Most a filmtörténelem pár olyan nagy port kavart jelenetét gyűjtöttük össze, melyek manapság talán meg sem születhetnének. Sőt, könnyen lehet, hogy börtön járna értük!

A filmtörténelem telis-tele van emlékezetes pillanatokkal. Vannak olyan jelenetek, amikre a hangulat, a zene vagy épp a párbeszédek miatt emlékszünk, más a látvány miatt vált ikonikussá, megint mások pedig botrányos mivoltuk miatt égtek bele örökre az emlékezetünkbe. Ezek közül jó pár olyan is akad, amit manapság már le sem lehetne forgatni, mert azzal a rendező akár a börtönbüntetést is kockáztatná.

Az itt bemutatott jelenetek megtekintését kizárólag erős idegzetű olvasóinknak javasoljuk!

5.Lófej az ágyban

Kétségtelen, hogy A Keresztapa című mozi igazi filmtörténeti klasszikus - ugyanakkor nem is épp egy lányregény. Talán az egyik legdurvább jelenet az, amikor Jack Woltz karaktere egy levágott lófejet talál az ágyában ébredés után. Ami ennél is sokkolóbb: a lófej igazi volt!

Coppola állítólag nem volt megelégedve azzal, amit a kellékesek biztosítottak neki, így egy vágóhídról hozatott - jégben - egy igazit.

4.Pedofília a filmvásznon

Brooke Shields első komolyabb filmes szerepe azonnal komoly botrányt kavart. Mondjuk a Pretty Baby című 1978-as film alapból elég tabudöntögető volt, hiszen egy idősödő fotós és egy fiatalkorú prostituált szerelmét mutatta be. Ami azonban ennél is meredekebb volt: az örömlányt játszó Shields mindössze 12 évesen állt a kamerák elé - ennek ellenére egy (igen kényelmetlen, ugyanakkor eléggé hosszú) jelenetben teljesen meztelenül szerepelt.

A jelenet miatt Kanada több régiójában betiltották a filmet, egyes kritikusok pedig gyermekpornográfiát emlegettek vele kapcsolatban. A világ több részén +18-as (vagy annak megfelelő) besorolást kapott a film.

3.Kilenc perc nemi erőszak

Ha lehet valami annál megbotránkoztatóbb, mint egy filmes nemi erőszakot végignézni, akkor az garantáltan az, hogy mindezt teljesen kendőzetlenül, egyetlen kínosan hosszú jelenetben végigkövetni. Gaspar Noé Visszafordíthatatlan című drámájában nincs mellébeszélés az erőszakot illetően - ennek megfelelően alaposan ki is akasztotta a nézőket. Sokak szerint ez a valaha filmre vett legdurvább és leghosszabb erőszak-jelenet.

2.Marlon Brando és a vajas anális erőszak

Persze ha már a nemi erőszaknál tartunk, akkor mindenképp meg kell említeni az Utolsó tangó Párizsban című Bertolucci-film ominózus jelenetét, melyet a rendező és a főszereplő Marlon Brando a női főszereplő, Maria Schneider tudta nélkül talált ki. A fiatal színésznőnek egészen addig fogalma sem volt, pontosan mi fog a kamerák előzz történni vele, amíg a felvétel el nem indult. 

Minderről egyébként csak bő negyven évvel később, egy 2013-as interjúban beszéltek először a résztvevők. Noha tényleges behatolás nem történt, a mai napig az egyik legmegrázóbb filmes pillanatként tartják számon. Maga Schneider is úgy nyilatkozott róla: olyan érzés volt, mintha valóban megerőszakolták volna.

1.Gyilkossággal vádolták a rendezőt

Ha a Cannibal Holocaust című olasz film szóba kerül, nincs olyan ember, aki ne tudna legalább egy olyan jelenetet megemlíteni, ami nem verte ki nála a biztosítékot. Tulajdonképpen az 1980-as mozi az elejétől a legvégéig csak és kizárólag megbotránkoztató jelenetek sokaságából áll. 

Ismerős az a mondat a filmek végéről, hogy "a forgatás során nem sérültek meg állatok"? Nos, ez erre az alkotásra nem igaz: a film miatt összesen hét állat (egy ormányos medve, egy teknős, egy pók, egy vörösfarkú boa, egy malac és két mókusmajom) pusztult el. 

A film jelenetei egyébként olyan szörnyűségesek és realisztikusak voltak, hogy a rendezőt, Ruggero Deodatót 10 napra börtönbe zárták gyilkosság miatt, mivel azt hitték, színészei tényleg meghaltak a forgatás során. Végül sikerült tisztáznia magát - az állatkínzások miatt pedig nem kellett felelnie, noha abból jócskán akadt a moziban.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17084828_auto_resized.png
origo.hu

Egy szál törölközőben állt ki az erkélyre a Házasság első látásra sztárja - kép

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26464_resized.jpg?avcount=1711712114
origo.hu

Magyar Péter ámokfutása börtönben érhet véget

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17082722_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Remegő hanggal jelentkezett be Ördög Nóra: támadás történt az Ázsia Expressz szállodájában

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17087983_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Hont András kérdőre vonta Bayer Zsoltot: Tíz éve rühellitek, utáljátok, kerülitek? Hát, ti tartottátok el!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17088762_auto_resized.jpg
ripost.hu

Ezzel vége, 4 csillagjegynek szünetre van szüksége, de azonnal!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17083766_auto_resized.jpg
vg.hu

Különösen pusztító vírust terjesztő kullancsfaj jelent meg hazánkban

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26465_resized.jpg?avcount=1711712114
origo.hu

Németország döbbenetes háborús bejelentése, minden megváltozik

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17091191_auto_resized.jpg
travelo.hu

Íme, a hazai 10 legolcsóbb termálfürdő, ahol elfogadható árakkal várnak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17080117_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Közös fotóval jelentette be Krausz Gábor és Mikes Anna: vége

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26355_resized.jpg?avcount=1711712114
vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17088538_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Itt az újabb sokk: Katalin hercegné után újabb közönségkedvenc híresség jelentette be, hogy rákkal küzd

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17084794_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Sokan csak most tudták meg és alig hiszik el, mit jelent valójában a WC kifejezés

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/03/1SWzGq3QsizyH5iPB4Vk8natZWSvqGt3PPUISscQeJo/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50Lzk3N2NkOTk0MzY5MzQzOWM5YzY5ZmYyZjk5YTA2Zjhi.jpg
Megindító

„Boldogan mutatta a nap végén az összegyűjtött csokitojásokat” - húsvétra is feldíszítette a családja a kiskamaszként elhunyt Dominik sírhelyét

https://cdn.borsonline.hu/2024/03/72Cjs82PCBFRY-f_4a-SA4Qf8FwuQl3cYT0qo2nU9Bo/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2FiNDhiYmViYjhlNjRmOWM4NmQ0YWUyNTExYTQ1NTlk.jpg
Tragédia

Robbanás történt Budapesten: egy ember meghalt, többen megsérültek