Aktuális

Apja nyomdokaiban Overdose fia

K. D.

2018. december 11. kedd 11:00

Még csak hároméves, de már látszik, hogy édesapjára, Overdose-ra ütött az új magyar csodaló, Cirfandli. A fiatal sárga mén egy fehérborszőlő-fajtáról kapta a nevét. Az idén három versenyt nyert zsinórban, majd egy rangos milánói futamon végzett harmadikként. Trénere, Fézer Róbert szerint nagy potenciál van Cirfandliban.

– Az olaszországi versenyre esélytelenek nyugalmával készültünk, hiszen rutinosabb lovak ellen mérettette meg magát a fiatal mén, ennek ellenére remek teljesítményt futott, és harmadikként ért a célba. A futam rangjáról sokat elárul, hogy a három győzelmével összesen nem keresett annyit Cirfandli, mint Milánóban. Jövőre még jelentősebb versenyekre szeretném nevezni. Úgy gondolom, az élmezőnyben is megállja majd a helyét – mondta a Borsnak az idomár, aki szerint remek ló Cirfandli, de még kérdéses, hasonló karriert fut-e be, mint édesapja.

– Overdose teljesítménye káprázatos. Elképesztő érzés volt meglovagolni, úgy tűnt, mintha a többi ló egy helyben állna, úgy hasított el a többi mellett. Mindenesetre Cirfandlinak már most vannak „sztárallűrjei”: imádja a női simogatást, a hölgyektől tűri el a csutakolást.

– Szereti a gyengédséget a fiatal mén. Zsokéja, Gárdonyi Fruzsina pedig odavan a sárga lovakért, így nagyon egymásra találtak. Én nem tudok olyan finoman bánni vele, mint Málna (Fruzsina beceneve – a szerk.), megértem, hogy tőle jobban esik Cifrinek a gondoskodás – mosolygott Róbert, aki még egy titkot elárult a csodalóról. – Lakberendezőnek képzeli magát: éjszakánként nem alvással tölti az időt, hanem gondosan elrejti a trágyát, óriás szalmakupacokat halmozva fel, így mindennap keresgélnem kell a lócitromot.

A 32 millió forintot érő állat tulajdonosa az állami kézben lévő Bábolna Nemzeti Ménes, míg a bérlő Kovács György. Állítja: a lóversenysport egy szerelem, nem pedig üzleti befektetés.

– Ez költséges hobbi! Ha milliárdos vagy, és elkezdesz lovakkal foglalkozni, hamar milliomos leszel – fogalmazott Kovács, hozzátéve: nem csak egy Overdose-utód található az Alagi Lóversenypálya és Tréningközpontban. – Night for Overdose névre hallgató szintén hároméves kanca is a csodalótól származik, ám egyelőre jelentős eredménnyel nem büszkélkedik. Igaz, többször zárt már az első öt hely valamelyikén. 

További cikkek

Gyilkosság

Hat családtagjával végzett a vérfertőző lelkész

Tragédia

„Olyan hívást kaptam, amit egyetlen szülő sem akar” – zokogta az apuka, aki elvesztette a gyermekét

Ez is érdekelhet