Hiába szokta meg, ezért ne süssön alufóliával!

Hiába szokta meg, ezért ne süssön alufóliával!

konyha
PUBLIKÁLÁS: 2018. szeptember 06. 11:45
Bors

A hétköznapi életünkben szinte elkerülhetetlen, hogy alumínium kerüljön a szervezetünkbe, mert például a konzerv zöldségekben is ott van. Ennél sokkal veszélyesebb, ha alufóliával sütünk. A magas hőmérséklet és a maró fűszerek miatt kioldódik belőle a káros anyag, amit aztán az étellel együtt beviszünk a szervezetünkbe, amely a szakemberek szerint Alzheimer- vagy Parkinson-kórt is okozhat. Pontosan ezért külföldi kutatók azt tanácsolják, hogy porcelán- vagy üvegfedőt használjunk, de a mostanában divatos sütőzacskókat is bevethetjük. 

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.