Aktuális

Hamarosan szabadok a barátjukat kivégző tinik

L. B.

2018. szeptember 3. hétfő 09:30

Tinédzserként lett a börtön az otthonuk, felnőtt férfiként szabadulnak a borzalmas kaposvári diákgyilkosság elkövetői. Tíz év elegendő bűnhődés egy ilyen rémtettért?

Alig két hó­nap, és feltételesen szabadlábra kerülhetnek az egész országot megrendítő kaposvári diákgyilkosság elkövetői. Ismeretes: az akkor másodikos gimnazista V. Dávid és K. Mihály 2008 májusában egy tóhoz csalták, majd agyonverték diáktársukat, a velük egykorú Szabó Józsefet. A fiú az életéért könyörgött, ám kegyetlen gyilkosai vascsővel ütötték, majd egy tízkilós követ ejtettek a fejére. Jocó halálát végül fulladás okozta. Tettüket azzal magyarázták, hogy Jocó „nagyképű lett”, nem akart már velük barátkozni. A 17 esztendős gyilkosok 14 év börtönt kaptak, de mintarabok lévén elengedtek büntetésükbôl, bizonyos, hogy novemberben szabadulnak.

A Bors információi szerint az egykori osztálytársak egy intézetben, Szombathelyen töltik a büntetésüket. Egykori rabtársaik az átlagnál intelligensebb fogvatartottaknak írják le őket. Úgy tudjuk, hogy az eddig eltöltött idő alatt egy büntetésben sem volt részük, jutalmakban viszont annál inkább. Maximálisan tisztelettudók és udvariasak mindenkivel szemben.

– A férjemmel nem beszélünk mindennap a fiunkról, de közben mégis mindig ott van velünk. Az idő nem gyógyítja a sebeinket, ez a fájdalom túlságosan mélyre égett. Szerettük volna, ha időskorunkra élvezhetjük a fiunk szeretetét, türelmét, segítségét, amit kiérdemeltünk a felnevelésével. Mindez semmivé foszlott. Nincs másik gyerme­künk. Éljük az életünket. Próbálok csak a szépre emlékezni. Próbálom távol tartani magamtól a gondolatokat, hogy mi tör­ténhetett Jocóval élete utolsó óráiban – nyilatkozta lapunk­nak korábban az áldozat megtört édesanyja.

A bíróság egyébként jogerősen nyolcmillió forint kártérítést ítélt az áldozat szüleinek. Ezt többek közt azzal indokolta, hogy a szülőknek nyilvánvalóan olyan emlékeik, fájdalmaik vannak, amelyek egész életükben végigkísérik őket. A tettesek szüleinek felelősségét gyermekeik helytelen nevelése alapozta meg.

A cikkhez írott jegyzetet itt olvashatja el!

További cikkek

Horror

Sarlóval fejezték le a turistát a vakáción

Horror

Évekig őrizgette neje holttestét a feleséggyilkos rém

Ez is érdekelhet

life.hu

Csollány Szilveszter kifutott az időből: ez a beavatkozás megmenthette volna az életét

ripost.hu

Hihetetlen, hogy meddig fertőz az emberi bőrön az omikron

life.hu

Ebben az 5 csillagjegyben születnek a legtehetségesebb emberek

vg.hu

Óriási robbanás történt Athén belvárosában

kemma.hu

Felborult az autó Vértesszőlősön, a sofőrt kórházba vitték

origo.hu

Már elkerülhetetlen: óriásrakéta csapódik a Holdba

nemzetisport.hu

NB I: A klubok vezetői szabnak gátat a fiatalok beépítésének – Csányi Sándor

origo.hu

Hatalmas pókra harapott egy nő egy gyorsétteremben

origo.hu

Drónnal figyelték a forgalmat az egri rendőrök, alig hitték el, amit egy körforgalomnál láttak - videó

vg.hu

Jótékonykodásra is fordít vagyonából Rihanna, a világ leggazdagabb énekesnője

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Izland nyert, de a franciák vereségére is szüksége van az elődöntőhöz

origo.hu

Különleges kivilágítást kapott a Sydney Operaház - képek