36 fokos konyaktól lesz igazi a bonbon

36 fokos konyaktól lesz igazi a bonbon

konyak
PUBLIKÁLÁS: 2018. szeptember 24. 11:30
Balatonlellén 1886 óta változatlan recept alapján állítják elő a konyakmeggyet. A szigorúan kézzel készülő alkoholos desszertek vezetés előtt is nyugodtan ehetők, hisz a szesz pár perc alatt eltűnik a szervezetből.
R. K.

Kevés magyar ember van, aki ne rajongana a konyakmeggyért. Az édességet hazánkban több vállalat gyártja, de ha valaki az igazi klasszikusra vágyik, a Lellei Konyakmeggyet kell megkóstolnia. Így tettek a Bors munkatársai is, akik ellátogattak a lellei gyárba, hogy belessenek a kulisszák mögé.

– Szigorúan mindent kézzel készítünk, és nem túlzás, hogy a szívünket-lelkünket is beletesszük – mondja a Borsnak a Lellei Konyakmeggy Kft. fiatal ügyvezetője és tulajdonosa, Tripon László. – Néhány éve gyártjuk itt a konyakmeggyet. Csak a legjobb alapanyagokat használjuk fel. Egyedül a csokit temperáljuk géppel, ettől lesz igazán roppanós. Fontos számunkra, hogy az édességeink valóban kézművesek legyenek – mondja. – A ti­tok, hogy az alkohol feloldja a belső fe­hér mázat, a kettőből pedig egy kellemes, konyakos likőr lesz pár nap pihentetés után. Természetesen a konyak is prémium minőség, 34-36 fokos alkoholtartamú. Nem kell azonban aggódniuk azoknak, akik autóba ülnének egy-két darab elfogyasztása után, hiszen pár perc eltelte után már kimutathatatlan az alkohol – nyugtat meg mindenkit László. – Ez egy igazi hungarikum, a mi termékünk pedig a nívós kóser minősítést is elnyerte. Jövőre több változattal készülünk, tartogatunk meglepetéseket – árulja el.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.