Aktuális

Könnyek közt búcsúztak Székhelyi Józseftől

K. Sz.

Létrehozva: 2018.08.26.

Több száz rokon és barát kísérte utolsó útjára a múlt szerdán elhunyt 71 éves színészlegendát. A színész utolsó kívánsága szerint hatéves kislánya, Sára nem vett részt a szertartáson.

Forrás: Czerkl Gábor

Alig öt nappal a halála után végső búcsút vettek a rokonok, kollégák és barátok Székhelyi Józseftől.

A 71 éves színész hosszú ideje küzdött a tüdőrákkal, halála előtt három héttel azonban még bizakodott, hiszen még fellépett és az őszi előadásaira készült.

A Kozma utcai Izraelita temető ravatalában va­sárnap kora délután gyűltek össze a gyászolók, majd egyszer csak felcsendült a színész legendás hangja, és egy korábban felvett szavalását játszották le az egybegyűlteknek.

Özvegye, Emese többször sírógörcsben tört ki a ravatal mellett, Székhelyi lánya, Fruzsina, annak gyermekei és menye tartotta benne a lelket, miközben mellettük a színész első felesége, Egri Márta színésznő is gyászolta volt férjét.

Beszédet mondott többek között Gordon Gábor, akivel közösen alapította meg Az Élet Menete Alapítványt a néhai színész. Gordon beszédében elárulta, szerencsére még el tudott búcsúzni a színésztől, dacára, hogy az utolsó napjaiban már morfiummal csillapították a fájdalmait.

Legjobb barátja, a Nemzet Színésze, Szacsvay László is, akinek többször meg kellett állnia a beszédében, miközben könnyeivel küszködött, továbbá a 88 éves Ungvári Tamás író gondolatait is tolmácsolta. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek