Aktuális

Allahra hivatkozott a párizsi késes gyilkos

Bors

Létrehozva: 2018.08.23.

<p>Lelőtték a rendőrök azt az iszlamista radikalizmus miatt nyilvántartott férfi, aki leszúrta az anyját és lánytestvérét, egy harmadik embert pedig súlyosan megsebesített az utcán a Párizshoz hoz közeli Trappes településen.</p>

Forrás: MTI

A BFM francia hírtelevízió úgy tudja, hogy a férfi a támadás közben arabul azt kiáltotta: "Allahu akbar" (Allah hatalmas). A támadó ezt követően bemenekült a családja házába, ahonnan a kiérkezett rendőröket megfenyegetve jött ki, a rendőrök rálőttek, a helyszínen meghalt. A 36 éves támadót Kamel Salhinak hívják, terrorcselekmény dicsőítése miatt 2016 óta szerepelt az állambiztonságra veszélyes titkosszolgálati nyilvántartásban, s alkohol- és drogfüggőség, valamint pszichiátriai problémák miatt is kezelték. 

A hatóságok az áldozatok személyazonossága miatt nagyon óvatosak a tragédia indítékait illetően. A két halálos áldozat a férfi anyja és lánytestvére, ezért a rendőrség elsősorban családi tragédiára és nem terrortámadásra gyanakszik, de nem zárt ki semmilyen feltételezést. Mindenesetre a támadást az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet vállalta magára. A súlyos sérült személyazonosságát nem közölte a rendőrség, nem tudni, hogy ő is családtag-e vagy pedig egy vétlen járókelő.

Abu Bakr al-Bagdadi, az Iszlám Állam dzsihadista szervezet vezetője szerdán buzdította kitartásra a híveit egy neki tulajdonított hangüzenetben, amelyet a terrorszervezet fő médiumának számító al-Furkán tett közzé. A "kalifátus" nevében a Nyugat "terrorizálására" szólította fel a híveit robbanószerkezettel vagy késes támadások elkövetésével.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek