Aktuális

Túlélem a fiam gyilkosait! - Szita Bence nevelőapja az életéért küzd

Gergály Judith

Létrehozva: 2018.07.27.

Súlyos betegséggel küzd Szita Bence nevelőapja. Gyöngyi Sándor nemrég egy komoly, négyórás műtéten esett át. A győri kórházban fogadta a Bors munkatársait, akiknek őszintén beszélt arról, hogyan vette fel a harcot a a gyilkos kór ellen.

Forrás: Bánkúti Sándor

Közel hat éve annak, hogy kegyetlenül meggyilkolták Szita Bencét. A tizenegy éves kisfiút két hajléktalan egy ásóval félholtra ütlegelte, majd élve elásták. A kegyetlenségben végig részt vett Sándor akkori barátnője, a féltékeny Polcz Erika, aki az ékszereit is eladta, hogy felbérelje a gyilkosokat. Nem tudta feldolgozni, hogy párja úgy szereti nevelt fiát, az eleven kis Bencét, mintha a sajátja lenne.

Gyöngyi Sándor nehéz időszakon ment keresztül az elmúlt években. A kis Bence szobáját azóta ugyanúgy hagyta, de ő nem tud ott élni, túl sok a fájdalmas emlék. Szüksége volt környezetváltozásra, ezért lányához költözött Mosonmagyar­óvárra. Három hónapja azonban súlyos beteg lett, egy ultrahangos vizsgálat után közölték vele, hogy nincs már sok hátra.

– Iszonyú fájdalmaim voltak, de elhatároztam, hogy nem hagyom magam, felveszem a harcot a betegség ellen. Két hete egy nagy műtéten estem át, felvágták a hasamat keresztben, egy hétig voltam az intenzíven, mindenhonnan csövek lógtak ki belőlem. Mégis felálltam a kórházi ágyról és mozogni kezdtem, nem hagytam el magam – mondja határozottan a Borsnak a férfi.

A második héten Sándor már lépcsőzik, naponta többször megtesz hat emeletet és az ő javulását állítják példának az orvosok mások elé. Persze hosszú lesz még az út a teljes gyógyulásig.

– Úgy gondolok erre, mint egy bokszmérkőzésre. Először kiütött a betegség, most azonban 1-1-re egyenlítettem, és tudom, hogy nyerni fogok. Ezt üzenem minden sorstársamnak, aki hasonló helyzetben van – teszi hozzá mosolyogva.

Sándor is értesült róla, hogy egykori barátnője, Polcz Erika januárban meghalt a börtönben. Azt mondja a férfi: nálunk ugyan nincs halálbüntetés, de a jó isten ezt felülírta. A másik két tettes azonban még él.

– Nem fogom hagyni, hogy ezek a gyilkosok túléljenek! Erős leszek, küzdeni fogok a lányomért, akinek szüksége van rám, és persze Bencusért. Nincs nap, hogy ne fájna a halála, ezt feldolgozni nem lehet, talán csak együtt élni vele – sóhajt.

Bence még élt, amikor eltemették

A tizenegy éves Szita Bence meggyilkolása a magyar kriminalisztika történetének egyik legfelkavaróbb esete, országos megdöbbenést és felháborodást váltott ki. A felsőmocsoládi kisfiú eltűnését 2012. október 29-én jelentette nevelőapja, holttestét november 3-án találták meg a Somogy megyei Toponár közelében. A hatóságok hamar kiderítették, hogy különös kegyetlenséggel, előre kitervelten végeztek vele. Bence nevelőapjának barátnőjét, a 47 éves Polcz Erikát és két hajléktalant, Bogdán Józsefet és Kertész Józsefet őrizetbe vették. A kisfiúval egy erdőben végeztek, ásóval és késsel sebezték meg, majd élve eltemették. A három gyilkost tényleges életfogytiglanra ítélték. Polcz Erika 2017. január 29-én meghalt a tököli rabkórházban, mellrákja volt. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek