A mentából készített szörp frissítő, élénkítő hatású. Emésztésjavító és görcsoldó, gyomorerősítőként is kiváló.
Mentaszirup
Hozzávalók: 2 l víz, 1 kg cukor, 5 dkg citromsav, 2 marék mentalevél, 1 citrom
Elkészítése: Öntsük egy nagyobb edénybe a vizet, adjuk hozzá a mentaleveleket! Karikázzuk bele a citromot! Takarjuk le, és pihentessük egy éjszakán át! Másnap tegyük hozzá a cukrot és a citromsavat, majd kis lángon forraljuk fel, többször kevergessük meg! 10 perc főzés után szűrjük le! A szirupot üvegekbe töltjük, majd száraz dunsztban, meleg takarók közé téve kihűtjük. Tároljuk hűtőben!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.