Aktuális

Végre! Letartóztatták a Szendvicses sorozatgyilkost – Elmérgesedett a munkahelyi vita

Bors

Létrehozva: 2018.06.29.

Forrás: Pixabay (képünk illusztráció)

Micsoda munkaerő! A német rendőrség letartóztatott egy 56 éves férfit, akinek a nevét egyelőre nem hozták nyilvánosságra. A férfi a Bielefeldhez közeli, észak-rajna-vesztfáliai Schloss Holte-Stukenbrock városkában dolgozott.

Attól lehet tartani, hogy a férfi 21 munkatársát gyilkolta meg az elmúlt 18 évben. A módszere egyszerű volt. A kiválasztott áldozat ételét ebédidőben méreggel szórta meg, mintha megsózná!

A gyanúsítottat azután tartóztatták le, hogy a cég belső kamerájának felvételén felfedezték, hogy valamit szór az áldozat ételére.

A nyomozók nem hozták nyilvánosságra a letartóztatott férfi nevét, sem a céget, sem a potenciális korábbi áldozatainak névsorát – számolt be róla a Mirror.

A német média azonban rövid időn belül megtalálta a vállalatot. Ezek szerint az ARI-Armaturen nevű cégről van szó.

Egyik kollégája szerint a gyanúsított már 38 éve, 18 éves kora óta a cégnél dolgozott.

Tilo Blechinger, a fémipari berendezéseket gyártó ARI–Armaturen menedzsere annyit mondott a DPA hírügynökségnek, hogy a kamera felvétele alapján, az elején úgy gondolták, hogy egy rosszul értelmezett viccelődés volt a kollégák között, és nem pedig egy gyilkossági kísérlet.

Az egész úgy derült ki, hogy a legutolsó potenciális áldozat valami furcsa ízt érzett az ebédjében és erre felhívta a főnökei és az illetékesek figyelmét – közölte a rendőrség.

A német WDR portál információ szerint két másik alkalmazott jelenleg kómában fekszik és egy harmadik pedig kórházi díalizis kezelés alatt áll. (A dialízis veseelégtelenség esetén a vér salakanyagoktól való megtisztítására szolgáló eljárás.)

A cég egyik belső kamerájának felvételén derült ki, hogy a gyanúsított fehér port szór az áldozat ételére.

A laboratóriumi tesztek mérget mutattak ki, amelynek hatására számos belső szerv szétroncsolódhat.

A gyanúsított lakásának átkutatása közben a rendőrség mérgező anyagokra bukkant. Többek között nagy mennyiségű higanyt, kadmiumot, és ólmot találtak. Ezeket is felhasználhatta a méregkeverő.

A nyomozás 21 esetet foglal magában, 18 évre visszamenőleg. Olyan, már elhunyt volt munkatársak halálának körülményeit vizsgálják, akik szívrohamban vagy rákban haltak meg közvetlenül a nyugdíjazásuk után.

Az orvosszakértők szerint a kemény fém mérgezés okozhatta azokat a betegségeket, amelyek miatt meghalhattak.

A német rendőrség közleménye szerint a gyanúsított indítékai egyelőre nem világosak. A nyomozásra egy külön 15 tagú egységet hoztak létre, akiknek a feladata, hogy a gyanús halálesetek és mérgezések körülményeit megvizsgálja. Összegyűjtsék az információkat az áldozatok hozzátartozóitól, és az őket kezelő orvosoktól.

Várhatóan a koporsóban eltemetett potenciális áldozatok exhumálására is sor kerül a közeljövőben.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek