Aktuális

Nézzen be a magyar börtönökbe a Múzeumok Éjszakáján!

Bors

Létrehozva: 2018.06.21.

Forrás: Bors (képünk illusztráció)

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága idén először csatlakozott a Múzeumok Éjszakájához. Mint azt a Borsnak eljuttatott közleményükben írják: fontosnak tartják, hogy az eseményre látogatók betekinthessenek a magyar börtönök és büntetés-végrehajtási hivatás múltjába és jelenébe.

“A múlt megismerésében segítségünkre lesz a sátoraljaújhelyi Magyar Büntetés-végrehajtás Múzeumi Kiállítóhelyének vándorkiállítása, a régi korok őrszemélyzeti és fogvatartotti ruháinak bemutatója. A jelenünkbe betekintést kapnak látogatóink a toborzó standon különböző játékos feladatok segítségével, valamint a jelenleg használt kényszerítő és mozgáskorlátozó eszközök bemutatásával. 2018. június 23-án 18.00 órától 24.00 óráig a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokság (1054. Budapest, Steindl Imre u. 8.) Szent Adorján udvarán színes programokkal és a sátoraljaújhelyi Börtönmúzeum vándorkiállításával várjuk a látogatókat! Valamennyi programunk ingyenes!” - olvasható a BvOP közleményében.

A Múzeumok Éjszakáján a Budapesti Rendőrmúzeumba is mehetnek a látogatók, ahol meghosszabbított, éjfélig tartó nyitvatartással várnak minden érdeklődőt. A részletes program itt található.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek