Aktuális

Egyre jobban telefonfüggők a britek – Hasonló a helyzet velünk is?

Bors

Létrehozva: 2018.06.29.

Forrás: Pexels (képünk illusztráció)

Mint a kábítószer, úgy hat a britekre az okostelefon, és valószínűleg ez a trend a magyar felhasználókkal is.

A britek átlagosan naponta 27-szer ellenőrzik az újdonságokat telefonjukon, ami azt jelenti, hogy egy évben közel 10 ezer alkalommal nézik meg a mobiljukat. Az igazán függők képesek napi 16 órán keresztül lógni a telefonjukon.

A britek 15 százaléka negyedóránként legalább egyszer ellenőrzi a telefonját. Egyharmaduk saját maga is bevallja, hogy a szokás rabjává vált, egyszerűen telefonfüggő. Ráadásul az emberek túlnyomó többsége a mobilt karnyújtásnyi távolságra tartja magától egész nap.

Az Egyesült Királyság egyik vezető telefonos hirdetői marketing cége, a Textlocal felmérése szerint öt éve a britek 63 százaléka rendelkezett okostelefonnal, jelenleg 85 százalékuk, 2023-ban pedig már 93 százalékuknak lesz ilyen készülékük – adott hírt róla a Daily Star.

A tanulmány azt is kimutatta, hogy a fő funkció, a telefonhívás és fogadás egyre kevésbé fontos és használt funkció ezeknél a készülékeknél. Kevesebbet beszélünk, egyre többet netezünk. Tíz emberből csupán hatan kezdeményeznek telefonhívást a készülékükről naponta.

A felhasználók 92 százaléka használja készülékét sms-re, 91 százalékuk fotókészítésére, 86 százalékuk e-mailekre.

Naponta a brit felhasználók 60 százaléka használ üzenetküldő platformot, 75 százalékuk netezik, 67 százalékuk ellenőrzi a közösségi médiát, és 61 százalékuk küld sms-t.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek