Cukrászvita: Az albán a nagycsaládok fagyija

Cukrászvita: Az albán a nagycsaládok fagyija

ár
PUBLIKÁLÁS: 2018. június 20. 16:05
Attól, mert olcsó, még nem egészségtelen – mondja az „albán fagyiról” Antalicz Miklós, akinek cége cukrászati és sütőipari alapanyagokat gyárt. Határozottan kiáll a termék mellett.
B. B. A.

A múlt héten vesézte ki a témát a Bors, hogy egy úgynevezett albán fagyizóban akár a kétszeresét is adják annak az adagnak, amit másutt, és sokszor fele annyi pénzért. Ezt pedig rendesen sérelmezi a Magyar Cukrászok Ipartestülete, mondván: sok, de ízetlen ez a fagylalt, nagyrészt aroma, ételfesték, víz és cukor van benne, gyümölcsöt nem lát, és a térfogatnövelő adalékanyagoktól duzzad látványosan nagyra. Igaz, ezek az adalékok az egészségre nem károsak – ezt a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal is hangsúlyozta.

Antalicz Miklós, a budapesti m-Gel Hungary Kft. tulajdonosa nem tagadja, hogy minőségben van különbség a két fagylalt közt, de hozzáteszi: minden vásárlói igényt ki kell elégíteni.

– Ha osztályoznom kellene a cukrász- és az albán fagylaltokat, akkor azt mondanám, az albán fagyi 3-as–4-es, a cukrászfagylalt pedig 5-ös. A fagyinál is – éppúgy, ahogy az autóknál – van jobb és kevésbé jobb minőségű. És azt látni kell, hogy sok család, ahol három vagy több gyerek van, nem feltétlenül tudja kifizetni a drágábbat. Nekik is meg kell adni a fagyizás lehetőségét – érvelt Antalicz.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.