Gasztro Magazin: Málna-mánia

Gasztro Magazin: Málna-mánia

recept
PUBLIKÁLÁS: 2018. május 28. 15:00
<p>A málna a legzamatosabb nyári bogyós gyümölcsök egyike. Frissen fogyasztva vagy feldolgozva is fantasztikusan finom. Most tippet adunk ahhoz, miként használhatja fel a málnát.</p>
Bors

Kókuszos habcsóktorta málnával

Hozzávalók (8 szelet): 4 tojásfehérje • 200 g cukor • 50 g kókuszreszelék • 1 tk. citromlé • 2 ek. étkezési keményítő
A díszítéshez: 100 g fehér csoki • 200 g friss málna

1 adag tápanyagtartalma: 230,1 kcal; 5,7 g fehérje; 6,2 g zsír; 38,1 g szénhidrát

Dietetikus tanácsa: Cukorbetegek es fogyókúrázok xilittel/eritrittel, cukormentes fehér csokival; lisztérzékenyek burgonya/kukorica/rizskemenyitővel, gluténmentes fehér csokival; tejcukorérzékenyek laktózmentes fehér csokival készítsék.

Elkészítés:
1. A tojásfehérjét elektromos habverővel, közepes fokozaton, egy csipetnyi sóval elkezdjük habbá verni. Amikor már félig megkeményedett, hozzáadjuk a keményítőt, a cukrot és a citromlevet.

2. A gépet maximumra kapcsoljuk és addig verjük a habot, amíg kemény és fényes lesz. A végén keverjük hozzá a kókuszreszeléket.

3. Egy sütőpapírral kibélelt tepsi közepére halmozzuk a habot, amiből egy 23 cm átmérőjű kört formázunk.

4. 160 fokra előmelegített sütőben 50 percig sütjük, majd a sütő lekapcsolása után még 10 percre benn hagyjuk.

5. A fehér csokit gőz fölött megolvasztjuk és a torta tetejére kenjük.

6. A málnát megmossuk es leszáritjuk – a torta tetejére halmozzuk tálalás előtt.

Gasztro Magazin kéthetente kedden a Borsban - keresse az újságárusnál!

Olvasson kényelmesen: fizessen elő a Borsra!

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.