Aktuális

Havazik - sorra vesszük mi esett el éjszaka

MTI

Létrehozva: 2018.03.18.

Vasút

Mezőkeresztes-Mezőnyárád és Emőd között hóátfúvás miatt ideiglenesen mindkét vágányon szünetel a vonatközlekedés, a Kál-Kápolna-Kisújszállás vonalon Kisköre és Kunhegyes között nem járnak a vonatok feljegesedés miatt, a Debrecen-Tiszalök vonalon pedig hótorlasz akadályozza vonatközlekedést Hajdúnánás és Hajdúdorog között - közölte a Mávinform vasárnap délelőtt.

A tájékoztatás szerint a keleti országrészben 30-90, esetenként 90-120 perccel hosszabb a menetidő. A Budapest-Hatvan-Miskolc, a Budapest-Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza-Záhony és a Budapest-Szolnok-Békéscsaba vonalak a leginkább érintettek, de a csatlakozó szakaszokon is jelentősen nőttek az eljutási idők.

A szakemberek folyamatosan dolgoznak a váltók megtisztításán és a műszaki berendezések helyreállításán.

Áram

Hajdú-Bihar megyében 29 településen és településrészen több mint 19 ezer fogyasztónál nincs áram. A rendőrség a bűncselekmények megelőzése, az érintettek segítése érdekében a hibák elhárításáig folyamatos rendőri jelenlétet biztosít - közölte a hajdú-bihari rendőr-főkapitányság sajtószolgálata vasárnap délelőtt az MTI-vel. Közleményük szerint az áramszünet 29 településen és településrészen pontosan 19054 fogyasztási helyet érint. 
    

A hibák elhárításán Bakonszegen, Balmazújvárosban, Bárándon, Berettyóújfaluban, Bihardancsházán, Biharnagybajomban, Bihartordán, Debrecenben, Ebesen, Földesen, Hajdúböszörményben, Hajdúnánáson, Hajdúnánás-Tedejen, Hajdúszoboszlón, Kabán, Kismacson, Látóképen, Nádudvaron, Nagyháton, Nagyhegyesen, Nagymacson, Nagyrábén, Ondódon, Püspökladányban, Sápon, Sárrétudvarin, Szerepen, Telekföldön és Tetétlenen  dolgoznak a szakemberek.

A rendőrség arról is tájékoztatott, hogy a Hajdúdorog és Újfehértó közötti 3504-es számú út a rendkívüli időjárási helyzet miatt járhatatlan. A havazás és a hófúvás miatt Hajdúnánás és Hajdúdorog között vasárnap reggelre járhatatlanná vált útszakaszt megtisztították, újra járható.

A szombat esti ónos eső és a felső vezetékek jegesedése miatt továbbra is szünetel a villamosközlekedés Debrecenben - közölte a DKV Debreceni Közlekedési Zrt. sajtóügyeletese vasárnap délelőtt az MTI-vel. Csohány Andrea tájékoztatása szerint a villamos vonalak mentén pótlóbuszok közlekednek, amelyek minden megállóhelyen megállnak. A vezetékek jégmentesítésén folyamatosan dolgoznak, várhatóan vasárnap délután állhat helyre a villamosközlekedés a hajdú-bihari megyeszékhelyen. A trolibuszok dieselüzemmódban járnak a városban, az autóbuszok, különösen a város külterületein csak lassan tudnak közlekedni - tette hozzá.
    

Utak

Hajdú-Bihar megyét szombaton kora este érte el hóvihar. A tűzoltókat éjfélig tizenhat alkalommal riasztották kidőlt fákhoz, amelyek útakadályt képeztek - jelezte a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek.

Papp-Kunkli Nóra közlése szerint Hajdúböszörmény külterületén az úttestre dőlt egy fa, Hajdúnánás és Görbeháza között egy nagyméretű kidőlt fa akadályozta a közlekedést, Biharnagybajom külterületén több fát is motoros láncfűrésszel távolítottak el az útról a tűzoltók. Debrecenben a klinika bejáratánál és a belváros több pontján kellett beavatkozniuk a megyeszékhely tűzoltóinak. A Dózsa György és a Darabos utcában parkoló autókra dőlt fákat, faágakat kellett eltávolítaniuk. Az esetek során nem sérült meg senki.

Közúti balesethez két alkalommal kellett éjszaka vonulniuk a tűzoltóknak a megyében. Hortobágynál, a 33-as számú főúton egy kamion a kilenclyukú híd előtt félig az árokba csúszott. A hajdúszoboszlói és a debreceni hivatásos tűzoltók daru segítségével húzták ki a járművet. A kamion vezetője nem sérült meg. Hajdúdorogon, a 3502-es számú úton két személygépkocsi ütközött össze szombat este. A mentők három embert kórházba vittek kivizsgálásra - tette hozzá a katasztrófavédelmi szóvivő.

- Az északkeleti országrészben, főleg Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Heves megyében jelenleg is változó intenzitással havazik, több térségben, illetve az M3-as autópálya egyes szakaszain is hófúvások nehezítik a közlekedést, ezért a Magyar Közút Nonprofit Zrt. továbbra is arra kéri az autósokat, hogy ezeken a területeken ne induljanak útnak.

A közútkezelő vasárnap délelőtti, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Heves és Hajdú-Bihar megyében a legmagasabb készültségi fokozatban dolgoznak, az összes bevethető munkagépet és szakembert az utakra vezényelték. Ezekbe a megyékbe országos átcsoportosításokat is végrehajtottak, így például Komárom-Esztergom és Békés megyéből is munkagépeket vezényeltek át a rendkívüli időjárásban érintett területekre.

Dolgoznak a gépek    

Országosan a hajnali, reggeli órákban csaknem 500 munkagép végzett hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkákat, szombat óta közel 8800 tonna sót és mintegy 350 ezer liter kálcium-klorid oldatot juttattak ki a szakemberek, de az időjárás több helyen a szombat késő esti, vasárnap kora hajnali órákra kritikussá vált.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében Miskolctól keletre több mellékúton, illetve Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a 38-as főút egy szakaszán is érvényben van jelenleg korlátozás a hófúvások miatt, illetve több mellékút is csak nehezen járható ezekben a térségekben.

Az M3-as autópályán is több szakaszon nehezíti a közlekedést a viharos szél és az intenzív havazás. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései alapján vasárnap elsősorban Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Heves megyében várható még jelentősebb mennyiségű friss hó, illetve a szél is viharos marad, így több térségben is hófúvásos szakaszok alakulhatnak ki. A munkagépek által a burkolatról letakarított havat a 60-70 kilométer/órás széllökések percek alatt visszahordhatják az úttestre - hívta fel a figyelmet a Magyar Közút.

Továbbra is arra kérik az autósokat, hogy a felsorolt térségekben a viharos szél elálltáig ne induljanak útnak. A tájékoztatásban figyelmeztetnek arra, hogy ezt követően is fokozott óvatossággal, az út- és látási viszonyoknak megfelelően, a téli közlekedésre megfelelően felkészített járművekkel közlekedjenek, és utazás előtt mindenképpen tájékozódjanak az aktuális forgalmi helyzetről.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17171789_auto_resized.jpg
origo.hu

Top 15: híres és gyönyörű színészek, akik borzalmasan elhíztak vagy drámaian megöregedtek

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27560_resized.jpg?avcount=1714387514
origo.hu

Hihetetlen képeken a Moszkva utcáit elözönlő német és amerikai tankok

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17172320_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Ledöbbentek a sofőrök: fényes nappal vontattak el egy UFO-t az autópályán

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17171120_auto_resized.jpg
ripost.hu

Heti Top5: Összejött a Házasság első látásra két sztárja, Manuel kiverte a biztosítékot

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17171659_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Miért élünk egy ilyen országban? – megszólalt a 40 milliós kenőpénz elfogadásával gyanúsított MSZP-s

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27562_resized.jpg?avcount=1714387514
origo.hu

Új, ismert nővel látták Marics Petit

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17173136_auto_resized.jpg
travelo.hu

Videó: Cuki és ritka tigriskölyköket mutattak be az állatkertben

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17168040_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Kiadták a figyelmeztetést: automatából ivott kávét a hölgy, torkához kapva kezdett fuldokolni

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27483_resized.jpg?avcount=1714387514
videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27468_resized.jpg?avcount=1714387514
origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/r3NXLRrpfh66m0JEBBPhHUDa8abtwec-BijRnEAsZNU/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2RkNzNmMWVlZTg4YjQxNzFhNzVlNjI5ZjI1ZDZjZjYz.webp
Tragédia

Megszúrta tanulótársát egy lány a Szent István Király Általános Iskolában - Videó

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/w7EwFR-H92vN778V1xnmxCzC8c081eAt3bUIeaMmE58/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzIxM2FjZTkxYWI1ZDRmMzU4ZDRiMTYzYmRlNTcyYmZi.webp
Remény

Négy nap alatt bénult le Livi – nem adja fel a gerincvelő-gyulladással küzdő kislány