Aktuális

Magyar testépítőt istenített Schwarzenegger

BLN

Létrehozva: 2018.02.04.

Szegény kőbányai fiúból lett a világ egyik leghíresebb testépítője Mickey Hargitay, akit Arnold is példaképének nevezett.

A világ tíz legfontosabb testépítője közé választotta Mickey Hargitayt az USA Today egyik magazinja. A magyar származású izomember valóra váltotta az amerikai álmot. Még dúlt a második világháború, amikor elhagyta kőbányai otthonát, hogy az Egyesült Államokba emigráljon. Alig múlt 18 éves, amikor Brooklynban leszállt a hajóról. Mindössze tíz dollár volt a vagyona. Egy piacon talált munkát, zöldségeket rakodott napi kétdollárnyi bérért.

Az ifjú Miklós – illetve ekkoriban már Mickey – imádott moziba járni, felnézett az erős férfikarakterekre. Megirigyelve Herkules muszklijait, belefogott a test­építésbe, amit olyan elszántan tett, hogy néhány év múlva, 1955-re elnyerte a Mr. Universe címet. Tíz évvel később pedig, alig több mint húszévesen az osztrák titán Arnold Schwarzenegger lett a cím birtokosa. Arnie nagy csodálattal nyilatkozott Hargitayról, akit példaképének is nevezett, sőt 1980-ban el is játszotta Mickey Hargitayt egy életrajzi filmben.

Hargitaynak nem csak a karrierjével volt szerencséje – amit persze kemény munkának köszönhet –, hanem a nők terén is. Hollywood egyik leghíresebb szexikonját, Jayne Mansfieldet vette feleségül. A legenda szerint a csak „második Marilyn Monroe-ként” emlegetett színésznő egy New York-i bárban szúrta ki magának az épp egy revüműsorban fellépő izmos magyart. Azt mondta a pincérnek, egy steaket szeretne, és azt a magas férfit a színpadon. Mickey több filmszerepét is Jayne-nek köszönhetett, akivel Hollywood első számú álompárja lettek, négy moziban együtt is játszottak. Végül 1964-ben váltak el, Jayne pedig három évvel később elhunyt egy autóbalesetben. Három gyermekük született, akik egyaránt magyar nevet kaptak: Miklós, Zoltán és Mariska, utóbbi maga is ismert színészi karriert futott be. Kapcsolatuk Mickey lobbanékony természete miatt romlott meg. A testépítő nyolcvan­évesen, 2006-ban hunyt el.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek