Aktuális

Állatkínzás Dányban: elvették a brutális rendőrtől a megvert kiskutyát

R. K.

Létrehozva: 2018.02.22.

Lelkiismeret-furdalás gyötri azt a rendőrt, aki Dányban, a szolgálati autója csomagtartójába bokszolta saját kiskutyáját.

Biztonságba került az a havanese kutyus, amelyet a minap Dányon bántalmazott egy egyenruhás rendőr. A helyiek által csak kis Pötyiként is­mert, valójában Zora nevű ebről lemondott a gazdája, így átmenetileg az Állatvédőrség habilitációs kutyakiképzője és állatmentője, Tornóczky Anita vette magához.

Mint ahogy a Bors tegnap megírta: országos felháborodást váltott ki az a videó, amelyen az látható, ahogy egy rendőr a szolgálati kocsija csomagtartója előtt tart egy kutyát, majd egy hatalmasat üt az állatba, amely ettől berepül a csomagtartóba. Kiderült: a bántalmazó G. István volt az eb gazdája, és azért ütötte meg, mert elszökött otthonról. A rendőrt az esetet követően feljelentették, és a vizsgálat lezárultáig felfüggesztették.

– Óriási hiszti ment a történtek körül: volt, aki macskának és huskynak hitte Zorát, valaki pedig azt is megkérdőjelezte, hogy tényleg ez a kutya volt. Egyébként Zorát rendőrautóval hozták hozzám, miután elvették a gazdájától – számolt be Anita a Borsnak, majd elmondta: az eb szerencsére jól van.

– Nem egy bántalmazott állatról van szó. Teljesen jól van, ki­egyensúlyozott és kozmetikázott kislány, cuki rózsaszín nyakörvvel és pórázzal – tájékoztatott az állatvédő, végül pedig arról is szót ejtett, hogy mi lesz a havanese sorsa.

– Sikerült beszélnünk a rendőrrel, aki lemondott a kutyus tulajdonjogáról, és borzasztóan bánja a tettét. Olyan opció azonban nincs, hogy visszakerüljön hozzá. Viszont nálam sem marad hosszú ideig, amint az eljárás lezárul, örökbe fogadható lesz – tette hozzá.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek