Aktuális

Világhírűvé válnak ezek a magyar találmányok

Fr. Zs.

Létrehozva: 2017.12.29.

Fiatal magyar feltalálók ötletei lehetnek a következő évek slágertalálmányai: a különleges toll, a zseniális vízcsap és a kötszerrel repülő drón.

Tűzcsap és ivókút

Négy lány indította el az Ivócsap projektet azzal a céllal, hogy megoldást találjanak az ivókúthiányra. A kis eszköz lényege, hogy tűzcsapokat képes átalakítani ivócsappá. Mindeközben a tűzcsapok megtartják eredeti, tűzbiztonsági funkciójukat. A találmányt elsősorban szegény településre szánta a csapat, ahol gondot okoz a napi ivóvíz előteremtése. De Budapesten szintén megtalálható az ötletes csap.

E-fásli

Szegedi Melinda még csak 16 éves, de már forradalmasította a gyógykezelést. Találmánya, az  e-fásli egy olyan eszköz, ami képes hűteni és fűteni is a testünket. Az, hogy ilyen könnyen változtatja a test hőmérsékletét, segíti a bőrbetegségek, bőr alatti elváltozások, fekélyek gyógyulását. A kis feltaláló ötlete onnan jött, hogy gyerekkora óta gond van a bokaízületeivel és rájött, hogy a kötés cserélgetésénél mennyivel egyszerűbb lenne ezt elektronikusan egy eszközzel megoldani. 

UO toll

Az UO toll egy olyan íráseszköz, ami abban segít, hogy megfelelően tartsuk kezünkben a tollat. Emellett terápiás céllal is szolgál, olyan emberek esetében, akik például izomsorvadás vagy diszgráfia miatt akadályokba ütköznek az írás kapcsán. Feltalálója Bagó Ákos, egy 2003-as egyetemi projekt kapcsán álmodta meg a fejlesztő tollat.

– Nem is gondoltam volna, hogy ez ilyen hiánycikk, pedig az eredeti ötlet onnan jött, hogy láttam, milyen helytelenül tartjuk a tollakat, ceruzákat. Most meg hízelgő belegondolni, hogy egy iskolában szülői értekezletet hívtak össze, hogy minden gyerek kapjon UO tollat, mivel egy diszgráfiás kisfiúnak olyan sokat segített a fejlődésben – meséli Ákos.

Az UO toll ráadásul nem csak hasznos, de jól is néz ki, és teljesen elérhető áron, 1990 forintért rendelhető.

Életmentő drón

A csíkszeredai Imets Tamás drónja gyors tájékozódásával képes akár egy lerombolt épületben is megtalálni a bajba jutottakat. A fiatal fiú ötlete onnan jött, hogy maga is kéztörést szenvedett a somlyói hegyekben. Mire eljutott a kórházig, elhaltak a kezében a sejtek, így a bicepszéből ki kel­lett vágni egy darabot. A drón képes arcokat, tárgyakat felismerni, sőt még elsősegélydobozt is el­juttat egyik pontról a másikra. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek