Aktuális

Iránig stoppolt Tímea

Bors

Létrehozva: 2017.12.05.

Közel 60 nap alatt 11 ezer kilométert tett meg nemrég autóstoppal egy magyar és lengyel lány. A Budapest–Irán– Szekszárd útvonal során 173 autóba szálltak be, s ezalatt életre szóló élményekkel gazdagodtak.

Frey Tímea és Monika Pietrasik egy török egyetemen lettek jó barátnők. Itt határozták el, hogy belevágnak a nagy kalandba.

– A Népligetnél másfél órán át nem vettek fel, de onnantól átlagban öt percnél nem kellett többet várnunk. A leghosszabb út egy kocsiban nagyjából 1100 kilométer volt. Ekkor a Grúz határtól egészen Isztambulig jutottunk el – mesélte a Borsnak a fiatal kalandor.

A lányok egy utazóknak szánt alkalmazás segítségével találtak maguknak ingyenes szállásadókat, így összesen csak nyolc napot kellett sátorban aludniuk.

– Törökországban felvett minket egy ismert író, aki nekünk adta a legújabb könyvét. Nagyon sok apró ajándékot kaptunk, de a legnagyobb élmény egy iráni esküvő volt, amire az ottani szállásadónk vitt el magával. Sokkoló volt, külön teremben „mulattak” a nők és a férfiak. Persze ránk egyébként is mindenhol furán néztek – tette hozzá nevetve.

A 22 éves lányok hosszú ideig tanulmányozták, hogy az adott kultúrákban hogyan illik öltözni és viselkedni. Egy alkalommal Iránban mégis veszélyes helyzetbe kerültek.

– Felvett egy férfi, aki nem beszélt angolul. Megmutattuk neki az arabul írt üzenetünket. Elvitt egy darabig, a végén viszont pénzt követelt magának. Még a gázspray is előkerült, és a rendőrségen kötöttünk ki. Végül egy tolmács segítségével sikerült tisztáznunk a helyzetet – magyarázta Tímea.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek