Aktuális

Őrbottyáni baleset: Leszakadt vezeték találta el Margitot

Ny. A.

2017. szeptember 27. szerda 10:30

Stabil állapotban fekszik a budapesti Honvédkórházban a 63 éves Margit, akit egy felszálló mentőhelikopter miatt leszakadt magasfeszültségű felsővezeték sebesített meg. Az őrbottyáni asszonynak hatalmas szerencséje van, hogy nem rázta halálra az áram.

– A mentőhelikopter a város szélén lévő tisztáson szállt le. Pár utcával arrébb egy férfit ütöttek el, őhozzá jött. Mikor ideértek a sérülttel, a helikopter felszállt. Többen értetlenkedve figyeltük, hogy miért a vezeték alatt száll fel. Pár másodperc múlva a gép propellere a vezetéknek csapódott, ami leszakadt. A villamospózna alatt álló tömegre esett, ahol Margit is állt. A helikoptert még le sem tették, a mentőápolók már ugrottak is ki, hogy segítsenek az asszonynak. A főutat mindkét irányban lezárták, Margitot kivitték az útra és megkezdték az ellátását. A balesetben megsérült férfit és az asszonyt is egy-egy mentő vitte el a traumatológiára – számolt be a részletekről a közelben élő Krisztián.

Margit a többi helybélivel együtt a mentőhelikoptert figyelte, amikor megtörtént a baj. A nő azonban a körülményekhez képest szerencsésnek mondhatja magát: állapota nem volt súlyos, saját kérésére pár órával később már el is hagyhatta a kórházat.

A balesetet okozó mentőhelikopter addig áll Őrbottyán határában, míg meg nem javítják. Az alkatrészt Németországból hozatják a szakemberek. A szerencsétlenség körülményeit vizsgálják a hatóságok. A rend­őrség egyelőre nem vizsgálja  a pilóta felelősségét.

Fékhibás autó gázolt

A mentőhelikopter a Kertekalja utcában a saját háza előtt elgázolt férfihoz érkezett. A helyi lakost két kisfia szeme láttára ütötte el egy fékhibás autó. Úgy tudjuk, a helyszínre kiérkező rendőröknek a vétkes sofőr elismerte a hibát. A váci rendőrség gondatlanságból elkövetett közúti balesetokozás miatt indított eljárást. Az elgázolt férfit – miután a mentőhelikopter nem tudta elszállítani – a váci kórházba vitték. Stabil az állapota.

További cikkek

Trágár

Karácsony Gergely: Szarok rá, hogy mi van a hangfelvételeken – videó

Luxus

Tovább habzsol a Gyurcsány-fióka: Floridai magánszigeten építkezik a budapesti közműholding vezetője

Ez is érdekelhet

mandiner.hu

MSZP: Brüsszeli jegyzőkönyvek bizonyítják, hogy a kormány cserbenhagyta az oltottakat

ripost.hu

Ennek a 3 csillagjegynek nyugodt éve lesz, végre jön a megérdemelt pihenés

origo.hu

130 éve született Oliver Hardy, a Stan és Pan-filmek népszerű színésze - galéria

kisalfold.hu

Gyalogost gázolt a vonat Győr-Ménfőcsanaknál

origo.hu

Démoni külsejű lényt fotóztak egy fán

vg.hu

A negyedik oltás is kevés az omikron ellen

ripost.hu

Gyilkolt az erős szél: gyerekek közé zuhant egy leszakadó faág, meghalt a 14 éves Patrik Nyitrán

ripost.hu

Nagyon odatette: kemény posztot írt Djokovics kapcsán a magyar orvos

mandiner.hu

„Elképesztő sorok voltak” – írta Jámbor az aláírásgyűjtésről, aztán jött Hont, és megmutatta a valóságot

origo.hu

Ez történik most a Szuezi-csatornában ott, ahol az Ever Given tavaly keresztbe fordult