Aktuális

Botrány! Kórházban hagyták a szívbeteg kisbabát

Fr. Zs.

Létrehozva: 2017.09.29.

Forrás: Thinkstock

Hat hónapos kisfiút hagytak ott a szülei a Győr-Moson-Sopron megyei kórházban, mert kiderült: szívbeteg. A babának minden esélye megvan a gyógyulásra, korábbi két műtétje után még egy operációra van szüksége és az azt követő kezelésekre.

A háromgyerekes Anitát na­gyon megérintette a kisfiú története. Az édesanya gyűjtésbe kezdett a kicsinek az Anyukák babával 2017-es csoporton keresztül.

– A kisfiút eredetileg rotavírus-fertőzés miatt vitték be, ami há­nyással, hasmenéssel járó betegség. Ennek a picinek az esetében is erről volt szó , de sajnos mellette az is kiderült, hogy valami baj van a szívével, így most az intenzív osztályon kezelik – magyarázta Anita.

– Amikor ezt megtudták, a szülők két hétig felé sem néztek, csupán egy papírt hagytak a kórházban, hogy le­mondanak a gyerekről. Úgy hallottam, hogy hamarosan örökbe fogadható lesz a baba. Számomra érthetetlen ez a helyzet, a féléves gyerek már megismeri a szüleit, reagál, ha meglátja őket – folytatta a 34 éves édesanya.

Anita és egy győri anyuka közösen gyűjtésbe kezdett, hogy a szívbeteg kisfiúnak meglegyen mindene. 

– Egyikünk már látogathatja a kicsit, hogy ne legyen olyan egyedül – tette hozzá.

Anitát az alábbi e-mail címen lehet megtalálni: [email protected]. Adományként a következőkre van szükség: 68-80-as méretű gyermekruha, pelenka, popsitörlő, popsikrém és játékok. 

Ezenkívül a győri Lurkó alapítvány is foglalkozik a kisfiú ügyével, az adományokat ott is várják.

Hogyan mondhat le a gyerekéről?

Ha egy szülő nem tudja vagy nem szeretné tovább gyakorolni a gyermeke feletti szülői felügyeleti jogokat, akkor ezt egy szülői felügyeleti jogról lemondó és örökbefogadáshoz hozzájáruló nyilatkozattal teheti meg – tájékoztatott dr. Tausz Judit ügyvéd. – Amennyiben a gyermek a hatodik életévét betöltötte vagy egészségileg károsodott, akkor a lemondáshoz szükség van a gyámhatóság jóváhagyására. A gyámhatóság az örökbefogadást abban az esetben megtagadhatja, ha úgy látja, hogy a gyermek életkora vagy egészségi állapota miatt nem fogadják örökbe.

Kapcsolódó jegyzetünket itt találja.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek