Aktuális

Rossz vonatra szállt a pesti kórházból megszökött kerekesszékes rab

M. S.

Létrehozva: 2017.07.03.

<p>Kalandos körülmények között bújócskázott a rendőrökkel egy 43 éves, kerekesszékes tolvajnő, aki egy budapesti kórházból lépett olajra.</p>

Furcsa esetről számolt be a Bors múlt héten: egy jogerősen elítélt, kerekesszékes rabnő megszökött egy VIII. kerületi kórházból. Az asszonyt korábban lopás miatt ítélték el, kevesebb, mint egy év volt hátra a büntetéséből, ugyanakkor az is igaz, hogy vannak még folyamatban lévő ügyei, így joggal számíthat rá, hogy az egy esztendőt még megtoldják néhánnyal a bírák. És most saját oktondisága miatt újra főhet a feje, hiszen immáron fogolyszökés miatt is eljárás folyik ellene.

Orosz Zoltán, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának szóvivője korábban közölte: a nő orvosi ellátását a büntetés-végrehajtási szerv – tekintettel egészségügyi állapotára – nem folyamatos őrzés, hanem visszatérő ellenőrzés mellett biztosította. A rab azonban szerdán a délelőtti órákban engedély nélkül távozott.

Csütörtök délután végül egy Győr felé induló vonaton fogták el a Keleti pályaudvaron. De mi minden történhetett addig? A Bors információi szerint a tolvajnőnél a kórházban semmi pénz nem volt. Így aztán a szobatársaitól és más betegektől elkezdett kéregetni, akik meg is szánták őt némi készpénzzel.

Csípős

A büntetés-végrehajtás malmai igen lassan őrölhetnek, ha egy végtagbénult fogolynak még arra is van ideje, hogy körbevonatozza a fél országot. Huszti Zoltán

A végtagbénult asszony ezután megkért valakit, hogy segítsen beszállni a kerekesszékbe, majd nemes egyszerűséggel elhagyta az épületet. Ezután sokfelé bolyongott Budapesten, Zala megyébe szeretett volna eljutni, de nem tudta, melyik állomásról megy oda vonat. Járt a Nyugati pályaudvarnál, a Köki terminálnál, sőt vonattal Hatvanba is eljutott, végül rájött, hogy nem az a megfelelő irány. Most már újra a büntetés-végrehajtás vendégszeretetét élvezi, a tököli rab­kórházba szállították.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek