Aktuális

Kerekesszékes kergette a vaddisznókat

Hu-Zo

Létrehozva: 2017.06.27.

Férfiakat megszégyenítő bátorsággal parancsolt le két vadkant az útról a kerekesszékkel közlekedő Zizi Nagy Zita festőművész. Vasárnap reggel fél nyolckor indult el férjével Győrszentivánról az ETO Parkba az M19-es autóúton.

– Nem tudom, hol jöhettek át a vadhálón, de két vaddisznó ingázott az út két széle között – mesélte a Borsnak Zita. – Megkértem a férjemet, aki nagyon fél ezektől az állatoktól, hogy álljunk félre. Én kigurultam a kocsinkból, és kerestem a rést, de nem találtam. Hívtam a 112-es segélyszolgálatot, de azonkívül, hogy vették a hívást, semmi nem történt. Segítség nem érkezett. Zita kitette az elakadásjelzőt az út közepére, hogy lassítsa a forgalmat, mert nagy sebességnél a vaddisznóval való ütközés halálos is lehet. Sőt a művésznő a kerekesszékkel ki is gurult az út közepére, és elkezdett integetni az arra haladó gépjárműveknek.

– Közben megállt a Máltai Szeretetszolgálat autója, ők szólhattak be az útkezelőnek, ahonnan kijött egy ember – folytatta a festőművésznő.

– Ő is félt a vaddisznóktól, de dudával próbálta terelgetni őket. Közben a férjemet hazaküldtem egy drótvágóért, amivel sikerült a hálón lyukat vágni, csak éppen a disznók nem akarták az irányt arra venni, inkább a másik oldalon flangáltak. Húsz évig az állatvédelem megyei elnöke voltam, nem félek az álla­toktól. Amikor öt méterre megközelítettem az egyiket, rákiabáltam: légy szíves menj a lyuk felé, és hallhagott rám. Átsétált a másik oldalra, és távozott. Aztán utánaeredtem a másiknak. Arra is határozottan rászóltam, és követte a barátját. A kerítést visszadrótozták, majd a közel másfél órás kitérő után Zita és férje továbbindultak bevásárolni.    

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek