Aktuális

Filléres edzésprogrammal hódít a sztárok edzője

Balajti Péter

2017. június 24. szombat 13:30

Olyan hollywoodi filmcsillagokat hozott bomba formába Kathy Kaehler személyi edző, mint Jennifer Aniston, Julia Roberts, Michelle Pfeiffer vagy Drew Barrymore. A sportember a healthista.com internetes oldalnak adott interjújában bárki által követhető módszerekről beszélt.

Gyalog a célba

Mindössze egy pár kényelmes cipőt igényel a gyaloglás, mely a legjobb út egy új életformához. Igenis gyalogoljunk, például minden főétkezés után, ezzel is serkentve az emésztésünket. Ezt a rutint ráadásul nyaraláskor is kö­vethetjük! – tanácsolja Kaehler.

Testsúlyból súlyzó

Hihetetlen, de igaz: aki súlyt emel, súlyt veszít – mondja a szakember, aki szerint az izmok ellenállás-kifejtésével a test változik, sőt ez a mechanizmus segít az anyagcserében is. Érdemes a saját testünk tömegével dolgozni, az mindig nálunk van. S hogy milyen gyakran súlyzózzunk? Minden második nap.

Nem árt pihenni

Adjunk a szervezetünknek hetente egy nap pihenést, a többi hat napon pedig végezzünk a kétnaponta rendszeresített súlyzózás mellett szívet megdolgozó gyakorlatokat. Ez le­het séta, kerékpározás, úszás, de akár még egy kiadós tánc is.

Ésszel együnk!

Kathy Kaehler egyszerű szabályt ajánl: kerüljük a feldolgozott élelmiszereket, s a legkönnyebben úgy válogathatunk, ha csak olyan ételt fogyasztunk, melynek összetevői között nincs olyan, amiről fogalmunk sincs, mit takar. – Szeretem a csokit, de csak minőségit fogyasztok, például belgát vagy német étcsokoládét. Ám azt is csak módjával, majd lemozgom. S mellette persze bőségesen eszem zöldséget és gyümölcsöt is – hangsúlyozza a szakember.

Könnyű feladni

Rohanó világban élünk, nem csoda, hogy azonnali eredményeket akarunk, melyek nélkül könnyű feladni az egészet. Ugyanakkor a gyors átalakulás helyett fókuszáljunk arra, hogy a változás melletti döntésünk egy életre szól, nemcsak pár napra, hanem egy egész életre pozitív hatást gyakorol. Jó úton járunk, ha a mozgás szó hallatán nem a kifogást kezdjük el keresni, hanem a lehetőséget!

Kathy Kaehler aranyszabályai

1. Először is felejtsük el, hogy másokhoz, különösen sztárokhoz akarjunk hasonlítani!

2. Ne legyünk túl szigorúak önmagunkhoz!

3. Adjunk hálát a testünkért, s hagyjuk, hogy átjárjon bennünket a hála azért, mert formálható az alakunk!

4. Gondolkodjunk mindig pozitívan!

További cikkek

Havazás

Kiadták a riasztást: Ezeket a megyéket borítja be mindjárt a hó

Botrány

Autót akartak feltörni, nyilvános szex lett belőle

Ez is érdekelhet