Aktuális

Ez a másfél éves kislány lenne lenne az igazi Csipkerózsika?

Bors

Létrehozva: 2017.06.06.

Négy éjszaka – az elmúlt egy évben mindössze ennyit tölthetett otthon a másfél éves Anyutka. A tündéri kislány ugyanis egy igen ritka kórban szenved: a legváratlanabb pillanatokban alszik el, és van, hogy egy hétig nem is lehet felébreszteni. 

Medics seek cure for one-and-a-half year old 'Sleeping Beauty' girl who hardly wakes up

By seeking publicity for her case, the family hope experts will come forward who understand her condition and can offer advice to her doctors. Picture: Ural Media Holding Anya one day first fell into a long sleep aged around six months as she had her lunch.

– Féléves kora körül egyszer, amikor megetettem, hirtelen elaludt. Lefektettem, de furcsa volt, hogy nem akar felkelni. Kórházba rohantunk vele, de egy hétig senki sem tudta felkelteni – mesélte az orosz Alexandra Metyolkina, a kislány édesanyja, aki azt is elmondta, Anyutka ilyenkor nincs kómában, csak nagyon-nagyon mélyen alszik. Viszont mivel enni és inni ezen időszakok alatt nem tud, az orvosok nem engedik haza, nehogy valamilyen végzetes baj történjen. Anyutka pulzusa alvás közben lelassul, testhőmérséklete a normális 37 fokról 35-re esik. Az orvosok egyelőre Kleine-Levin-szindrómára gyanakszanak. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek