Aktuális

770 ezer forint volt a moziban hagyott tárcában

Hu-Zo

Létrehozva: 2017.04.27.

Hétszáz-hetven­ezer forinttól dagadó pénztárcát talált a péceli Móricz Krisztina. A fiatal lány akár el is költhette volna a tetemes összeget, ám másképpen cselekedett. Megkereste a tulajdonosát.

– Egyik hétfőn elmentünk a családdal egy plázába mozizni – kezdte Krisztina.  – Kifelé jövet, a félhomályban láttam, hogy valamilyen tárgy van a lépcsőn. Felvettem, majd kint, a világosban megnéztem, mi az. Egy pénztárca volt 770 ezer forint készpénzzel, két bankkártyával, jogosítvánnyal, személyivel. Krisztában fel sem merült, hogy akár egy karibi nyaralásra is elmehetne a rengeteg pénzből, egyből a tulajdonosát kereste.

A tudakozó nem tudott telefonszámot adni, és a Facebookon sem találta  meg a tárca tulajdonosát. Végül a mozinál meghagyta a telefonszámát, hogy ha jelentkezik a férfi, utolérhesse. – Már hazafelé tartottunk, amikor megcsörrent a telefonom – folytatja a fiatal lány.

– A pénztárca gazdája volt. Kiderült, hogy még délelőtt járt a moziban a két gyerekével, akkor hagyta el. A Népligetnél találkoztunk vele. Nagyon hálás volt, mert a cégének kellett volna másnap befizetnie a pénzt. Megkérdezte, hogy mennyivel tartozik, de nem fogadtam el semmit. Ab­ban maradtunk, hogy egy alkalmas időpontban meghívja a családomat egy ebédre. Erre jövő héten kerítünk sort.   
 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek