Aktuális

Rutinos pilóta volt a szikláról lezuhant Gergely

BLN

Létrehozva: 2017.03.28.

Az egyik fapados légitársaság báziskapitánya volt a romániai Kőköz-szorosban szörnyethalt magyar sziklamászó – értesült a Bors. A 36 éves K. Gergely szombat délután, a Nagyenyedet és Toroczkót összekötő szurdokban negyven méter magasból zuhant le. Úgy tudjuk, elsősorban a fején keletkeztek súlyos sérülések, hiába érkezett gyorsan a mentőhelikopter, szállítás közben belehalt a sebeibe. A fiatalember nem egyedül túrázott, egy nagybányai férfi volt a társa.

K. Gergely nem csak gyakorlott mászó volt, de rutinos pilóta is, aki évek óta a diszkont légitársaság alkalmazottja volt Kolozsváron. A társaságot megrendítette a szörnyű baleset híre és lapunknak megerősítették, valóban az ő pilótájuk hunyt el, de Gergely munkatársaira és családja mély gyászára való tekintettel nem kívántak hivatalosan is megszólalni. – Tegnap este hallottam a borzasztó hírt... A kollégákkal teljesen összetörtünk, imádtunk vele dolgozni. Egy végtelenül jólelkű, jó humorú srác volt, imádta az izgalmat, a természetet, a kihívásokat – emlékezett a Borsnak Gergely egy légiutas-kísérő munkatársa, de többet nem szeretett volna mondani.

A házas fiatalemberre megrendülten emlékezett egykori gimnáziuma is, az ózdi iskola közösségi oldalán jegyzett megemlékező posztot.

Újra a csúcsra mászik Klein

Visszatér a Csomolungmára Klein Dávid és Suhajda Szilárd, a két hegymászó tegnap indult útnak. Pótlólagos oxigén nélkül vágnak neki a 8848 méteres csúcsnak. Klein egyébként tavaly feljutott pótlólagos oxigén nélkül a Nepáli Annapurna 8091 méteres csúcsára.

A baleset körülményei továbbra sem tisztázottak, a romániai hatóságok vizsgálják a körülményeket. Egyelőre több ellentmondás is akad. A Fehér megyei rendőrkapitányság korábbi közlése szerint a baleset úgy történt, hogy a sziklamászó valamiért kiakasztotta a biztosítókötelet. Ezt azonban a Magyar Hegymászó Szövetség is cáfolta lapunknak, közlésük szerint ilyet gyakorlatilag egyetlen mászó sem tenne. – A kötél rögzítésének biztosítását egy mászó nem tudja kikapcsolni, kiakasztani. Ez egy zárt biztosítási lánc, önállóan nem lehet kikapcsolni egy biztosítókötelet – magyarázta Jármai Gergő, a szövetség szóvivője.

Újabb információk szerint a sziklamászó „rossz manőverezés” közben zuhant le a szurdokban. Olyan szerencsétlenül esett, hogy a fejét több ponton is beverte.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek