Aktuális

Ötvös Csöpi autóit gyártja Bujtor István két rajongója

V. Zs. 

Létrehozva: 2017.03.27.

Forrás: Zsolnai Péter

Tűzz, Csucsu! – ezzel az ikonikus mondattal pattant be Ötvös Csöpi egy rendőrautóba A Pogány Madonna című film egyik jelenetében. A szabályokat megszegő, ám komoly igazságérzettel rendelkező rendőrt Bujtor István többször is eljátszotta pályája során, így nem csoda, hogy komoly rajongótábora akadt a karakternek, illetve a színésznek.

Tóth Ferenc és Pál Gábor pél­dául azzal tiszteleg e művek előtt, hogy a filmekben felbukkanó autóknak elkészítik a hű, kicsinyített mását. Fehér Lada 1200-es A Pogány Madonnából, piros Fiat 124 a Csak semmi pánikból, krémszínű Mercedes 300E a Hamis a babából és még sorolhatnánk. Ráadásul Gábor még ennél is tovább szokott menni, ugyanis komplett filmjeleneteket modellez le a terepasztalon. – Megcsináltam például A Pogány Madonna egyik leghíresebb jelenetét, amikor egy piros Zsiguli és egy barna Mercedes frontálisan üt­köznek – fogalmazott Gábor. Ez volt egyébként az a pillanat a filmben, amelyet nem terveztek be, hanem forgatás közben, véletlenül jött a durva ütközés. S ez végül olyan jól és szerencsésen sikerült, hogy ennek alapján írták át a jelenetet.

Mint megtudtuk, Gábor Bujtor fiával, Balázzsal is jóban van. – Járt már a mű­helyben is, na­gyon tetszett ne­ki, amit látott. El­mondta, hogy fotókon megmu­tatta A Pogány Madonnában szin­tén játszó Benedek Miklós­nak, miket csinálok, és a ka­rambo­los jelenetnél a művész úr rákérdezett, ő hol látható. Ba­­lázs meg egyből rávágta, hogy bizony a Mercedes csomagtartójában – mesélte nevetve Gábor.

A modelleződuónak egyébként az a legnagyobb szívfájdalma, hogy személyesen nem találkozhattak Bujtorral. Rajongásuk azonban töretlen, hisz az Ötvös Csöpi-filmeket bármikor újra tudják nézni.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek