Aktuális

Magánemberként sétált a stadion tetején a török milliárdossal Orbán

M. R.

Létrehozva: 2017.02.21.

Ezt állítja sajtósa azokról a képekről, amelyen a kormányfő egy török milliárdosnak mutogat valamit a felcsúti légtérben.

Orbán Viktor magánprogramjairól nem áll módunkban tájékoztatást adni – válaszolta a Miniszterelnöki Sajtóiroda a Bors kérdésére, hogy kivel beszélgetett a felcsúti Pancho Aréna nézőterének tetején lévő, a stadion fényszóróinak is helyet adó karzaton. A miniszterelnök a Videoton–Újpest bajnoki meccset tekintette meg, de előtte egy többfős társasággal járta körbe a korláttal védett részt, és a magasból mutogatta nekik a környéket.

Erdogan jó barátja 

A fotók alapján az egyik vendég Adnan Polat török üzletember, a Galatasaray futballklub volt elnöke, Recep Erdogan török elnök jó barátja volt, akinek dollármilliárdokat érő cégbirodalma van. Orbán és Polat hivatalosan még sohasem találkoztak, a kormányfő sajtóirodája eddig egyetlen újság megkeresésére sem volt hajlandó elismerni ismeretségüket. Pedig Polat a magyar diplomácia egyik fontos kapcsolata: az ő cége üzemelteti a magyar kereskedőházakat Törökországban, és az ő isztambuli irodaházában székel a magyar főkonzulátus.

Kastély a kapocs

Ráadásul a Magyar Narancs tavalyi fotói szerint Polat együtt ebédelt a miniszterelnök lányával, Orbán Ráhellel és férjével, Tiborcz Istvánnal. Orbán veje és Polat között nincs közvetlen üzleti kapcsolat, viszont a 444.hu szerint Tiborcz személyesen fizette be egy olyan magyarországi ingatlancég, a BDPST Zrt. bejegyzési illetékét, amely a török üzletember két cégében is tulajdonos. A BDPST Zrt. egyik cége vette meg tavaly a turai Schossberger-kastélyt, amelynél korábban személyesen járt Orbán Győző, a miniszterelnök édesapja.   

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek