Aktuális

Bréking: megvagdosta magát a börtönben Bándy Kata gyilkosa

Bors

Létrehozva: 2017.02.21.

<p>Eddig bírta Péntek László: a Bors információi szerint a 40 évre elítélt férfi összeomlott, és múlt héten megvagdosta magát. Az élete nem volt veszélyben. Az esetet követően az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe (IMEI) szállították.</p>

A szakemberek szerint a nagyítéletesek számára nem csak a börtönévek száma, hanem személyes kapcsolataik fellazulása is igazi büntetést jelent. Péntek Lászlót jogerősen életfogytiglani fegyházbüntetéssel sújtották, az ítélet megszabja, hogy legkorábban 40 év múlva szabadulhat. A férfi legfőbb támasza az édesanyja, aki rendszeresen látogatja őt a börtönben. Péntek iskolába járt és dolgozott a fegyintézetben.

Most azonban a férfi nem bírta tovább és összeomlott idegileg. Úgy tudjuk, hogy öngyilkossággal fenyegetőzött, összevagdosta magát. Az IMEI-be szállították. 

Ismeretes: Bándy Kata, a Pécsi Rendőr-főkapitányság 25 esztendős pszichológusa 2012. július 8-ra virradó éjjel egy helyi szórakozóhelyről hazafelé tartva véletlenül találkozott a feltehetően drog és ital hatása alatt lévő Péntek Lászlóval, aki megfojtotta őt. A lány holttestét július 11-én, délután találták meg egy bokros területen. Néhány nappal később elfogták Péntek Lászlót, aki beismerő vallomást tett. Az ügy közfelháborodást váltott ki, Péntek perét a tévécsatornák és az újságok is követték.

Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának közleménye:

„A Szegedi Fegyház és Börtönben 2017. február 14-én egy fogvatartott azzal fenyegetőzött, hogy a magánál tartható borotvájával megvágja magát. A bv. intézet munkatársai szakszerű intézkedése azonban megakadályozta abban, hogy az elítélt súlyosabb sérülést okozzon magának. Ennek köszönhetően csupán néhány centiméteres hámsérülés keletkezett az elítélten, amely egészségügyi ellátást sem igényelt.

A rabot az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe (IMEI) szállították megfigyelésre.

A fogvatartottat a büntetés-végrehajtás azóta visszaszállította a Szegedi Fegyház és Börtön egyik objektumába.”

* * *

(Cikkünk korábbi verziójában úgy szerepelt: Péntek László az ereit vágta fel. Azóta tudomásunkra jutott: csupán öngyilkossággal fenyegetőzve megvagdosta magát.)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek