Aktuális

Kamaszkora óta gyűlölheti a rendőröket a Teréz körúti robbantó

BLN

2016. október 22. szombat 05:10

<p>Új információkat tudott meg a Bors a robbantással gyanúsított P. László Gergely családi hátteréről.</p>

Gyermekként nemzetközi körözés alapján keresték a pénteken előzetes letartóztatásba is helyezett P. László Gergelyt. A Bors megtudott pár információt a robbantó múltjából. 

A férfi édesanyának kapcsolata értesüléseink szerint korán megszakadt fiával. P. László Gergely hétéves volt, amikor szülei elváltak. Az elszakadás meglehetősen viharosra sikerült, a szülők nem tudtak megegyezni László és három évvel fiatalabb húga felügyeleti jogáról. Apja külföldre vitte gyerekeit, egyes források Venezuelát említik, mások Uruguay-t jelölték meg. A fiú innentől éveket töltött édesanyjától távol a dél-amerikai országban. A kamasz fiút és húgát nemzetközi körözés alapján keresték, ám a Bors értesülései szerint végül apjuk önként hozta haza őket. A fiút különösen megviselhették a történtek. Nem kizárt, hogy a rendőrség iránti ellenszenve ebből az időből ered. 

Az édesanya közben teljesen új életet kezdett, fiát azonban egy évtizede nem láthatta.

A fiú először Taksonyban apai nagymamájánál, majd Karmacson rendezkedett be apjával. Úgy tudni, az elmúlt két évet újra Taksonyban töltötte, épp a robbantás idején jelent meg újra apjánál. A helyiek a Borsnak azt mondták: László az iskolában olykor késsel is megjelent, ezért kortársai már akkor furának tartották.

A 23 éves fiatalember pénteken némán, lehorgasztott fejjel lépkedett végig az újságírók előtt a Budai Központi Kerületi Bíróságon. Egy rendőr kísérte. Egyetlen szót sem szólt, a bíró előtt sem. Tettét a gyanú szerint alaposan eltervezte: a Tények szerint két nappal a szeptember 24-i robbantás előtt már bejárta a helyszínt, végighaladt a menekülési útvonalán is, ugyanabban a ruhában, mint amit a támadáskor viselt. 

A robbantót az e-mail-címe buktatta le, ugyanis az internetről rendelte meg a bombavevőjében található áramkört. Kiderült, hogy csak egyetlen egy ember vett ilyet. Ezután pedig már csak meg kellett találni, hogy ki az. Ezután dolgoztak rá a rendőrök az édesanyjára. Az asszonyt megfigyelték, és autójának törött fényszórója miatt leállították. A szonda sem véletlenül került elő, hiszen mindenképpen szükség volt a nő DNS-ére. Ezt hasonlították össze a robbantó hátizsákmaradványán talált DNS-mintával, és mivel egyezést mutatott, mehettek érte a terrorelhárítók. 

P. László Gergely ellen előre kitervelten, több emberen, hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével és robbanóanyaggal visszaélés ellene a gyanú, amiért élete végéig börtönben maradhat.

Bűnpártoló lehet az apából

Több karmacsi is arról beszélt a Borsnak: P. László Gergelyt édesapja bújtathatta, szerintük ugyanis nehezen elképzelhető, hogy ne ismerte volna fel fiát a körözési felvételeken. Azt is elárulták, a családnak tévéje nincs, de „állandóan az internetet bújták“. Ahol pedig az összes portálon ott volt a fiú arca. 

– Ha kiderülne, hogy valóban bújtatta volna a fiát, azzal bűnpártolást követett el. Ilyenkor az ember nem beszél össze az elkövetővel, de mögé áll, miután elkövette tettét – mondta Magyar György. Az ügyvéd szerint sem így, sem úgy nem kellene fiára vallania az apának, de gyanúsítottként is megtagadhatja    a válaszadást. 

– Ezért ilyen esetekben olyan bizonyítékokat kell gyűjteni, amik igazolják a bűnpártolást.

További cikkek

Tragédia

Döbbenetes részletek: Ezek voltak a koronavírusban meghalt humorista utolsó szavai

Tragédia

Drámai részletek derültek ki a Tatabányán, jég alatt talált Róbert halála kapcsán

Ez is érdekelhet

astronet.hu

Napi horoszkóp 2022. január 29.: az Ikrek fellélegezhet, a Skorpió adja át magát a boldogságnak

mindmegette.hu

Hajmeresztő! Méretes pókra harapott egy nő a gyorsétteremben

origo.hu

Halle Berry januárban is a szabadban meztelenkedik - fotó

magyarnemzet.hu

Márki-Zay gyakorlatilag elismerte, hogy választási csalásra buzdított + videó

delmagyar.hu

Évtizedes probléma oldódik meg Csongrádon az áruháznál

vg.hu

Ez lehet a hatása az orosz-ukrán konfliktusnak

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Csodálatos volt Budapesten játszani, elképesztő az aréna – Sagosen

borsonline.hu

Bemásztak az ablakon, alvás közben erőszakoltak meg egy budapesti nőt

mandiner.hu

The Economist: A tagok megbánták, hogy beengedték az EU-ba Magyarországot

origo.hu

EMMI: Törvénytelen a hétfői pedagógussztrájk