Aktuális

Visszatér a gazdihoz kedvence szelleme

Bors

2016. augusztus 20. szombat 13:00

Egy szoros köteléket még a halál sem választhat szét, legyen szó emberi vagy állati kötődésről. Hű társaink a haláluk után is velünk maradnak és vigyáznak ránk.

Sokunk életében a háziállat nem egyszerűen csak a kutyát, a macskát, a hörcsögöt, a madarat, a lovat, stb. jelenti, hanem a barátot, a társat, a gyerekpótlékot, vagyis megannyi szeretet forrását és alanyát. A házi kedvencek élettartama az emberi élethosszhoz viszonyítva igencsak rövidre szabott, a búcsú pedig ugyanolyan nehéz, mintha egy embertársunkat vesztettük volna el. A távozásuk után még sokáig halljuk mancsaik dobogását a padlón, körmeik pattogását, fülünkbe zeng hangjuk, és egész egyszerűen úgy érezzük, még velünk vannak. Mindez csak a képzeletünk játéka lenne vagy a kedvenceink szellemként továbbra is köztünk élnek?

– Ha a kedvenc nagyon ragaszkodott a gazdájához, előfordul, hogy a halála után is vele marad és jeleket is ad. Vigyáz rá, mindenhová követi, az utódját pedig vagy elfogadja vagy szökésre kényszeríti – mondta Diamond, a léleklátó, aki maga is többször szembesült már azzal, hogy a hozzá érkező vendégek mellett ott toporgott elhunyt kedvencük szelleme. Mutat is egy olyan fotót, melyen egy hölgy kutyusa látható, amint az gazdája kabátja alá bújt. A dolog pikantériája, hogy a fénykép készítésekor az eb már nem élt, de elkísérte gazdiját a léleklátóhoz. Diamond észrevette, és így kapcsolatba tudtak lépni egymással. Mivel az állatok nem tudnak beszélni, telepatikus módon kommunikálnak a halottlátóval, és ezáltal a gazdájukkal.

– Igazán mély, szoros kapcsolat esetén gyakorta az is megesik, hogy a gazdi halála után nem sokkal az állat is elhuny. Még a túlvilágra is követi – mondta Diamond. Az állatok nem tudják felfogni, mi történt velük, nem értik a szituációt, és mindent megtesznek, hogy felhívják magukra szeretett gazdijuk figyelmét. Ez persze számos ijesztő helyzethez vezethet, de ne ijedjünk meg. Beszéljünk hozzájuk és adjuk tudtukra, hogy ideje elmenniük! Egyébként maguk az állatok – különösen a macskák, kutyák, lovak – egész életük alatt érzékelik a szellemeket és félnek tőlük. Sőt! A túlvilágra távozni készülő emberi lelkeket is megérzik, és nem mozdulnak a halálba készülőtől. Amennyiben pedig a sorsuk úgy rendeltetett, ők maguk az elmúlásuk után más alakban visszatérnek az életbe.

– Ha az állatnak van még dolga a Földön, akkor választ egy olyan létformát, hogy itt maradhasson. Ha a lelkük megért rá, emberbe is szállhat a lelkük, de ez fordítva nem történhet meg – mondja Diamond. Ez az elmélet egyébként évezredek óta megtalálható a buddhista és más keleti tanok tanításai között is, reményt adva nekünk, hogy a lélek, akit egyszer a szívünkbe zártunk, tovább él egy másik testben.

További cikkek

Dráma

Harmadszor landolt kamion a család kertjében a Bács-Kiskun megyei Bodogláron

Gyász

Orbán Viktor megható szavakkal búcsúzik Csollány Szilvesztertől

Ez is érdekelhet

borsonline.hu

Ez lehet az omikron legelső tünete, mutatjuk, mire figyelj fel

ripost.hu

Győzike nem tud leállni: Most G.w.M-nek üzent egy cifrát

origo.hu

Csollány Szilveszter élete képekben

magyarnemzet.hu

„Visszataszító ilyet hallani egy közéleti szereplőtől”

kemma.hu

Május 1. úti gyalogosgázolás: megszólalt az édesanyjáért aggódó férfi

origo.hu

Egy nagyon apró laptop is lehet erős

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: a francia válogatott a 2. félidőben átgázolt Montenegrón

vg.hu

Hallhat és érezhet Csollány Szilveszter a pszichoterapeuta szerint

vg.hu

Eddig számít fertőzőnek, ha pozitív lett a Covid-tesztje

ripost.hu

Meglepő, mit mond Csollány Szilveszterről és a lélegeztetett betegekről a pszichoterapeuta

metropol.hu

Váratlan fordulat, ezt tette titokban Harry herceg és Károly

origo.hu

105 éve született Ernest Borgnine - képgaléria